// Aleyna Nur Çapar’ın özel haberi //

UÇAK RESTAURANT
Sakarya'ya yeni bir soluk katan “Uçak Kıraathane” geçtiğimiz aylarda törenle hizmete girdi. Hizmete girmesiyle birlikte halkın yoğun olarak ilgi gösterdiği ve özçekim yaptıkları Uçak Kıraathanesiyle ilgili konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, projenin şehre sosyal anlamda canlılık kattığına vurgu yaptı. Sakarya’nın yeni buluşma noktası olan Uçak Kıraathanesi’nin kitabını okurken dinlenen ve kahvesini yudumlayan herkesin ilgi odağı olduğunu anımsatan Yüce, “İsteyen yemek-çay keyfi yaparken, isteyen de sevdikleriyle, dostlarıyla sohbet edebiliyor. Kitap tutkunlarının gözdesi olan ve 82 kişi alabilen Uçak Kıraathanesi her türlü restoran ve kafe hizmeti veriyor” dedi.

TERS EVE İLGİ BÜYÜK
Adapazarı Aziz Duran Parkı’nda yapılan ve hizmet veren Uçak Kıraathanesi’nden sonra Sakarya Millet Bahçesi’nde hizmete giren  Ters ev’de Uçak Kıraathanesi gibi herkesin ilgi odağı oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Ters Ev" her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Sosyal medya hesaplarında Sakaryalıların sürekli Selfi paylaşımları yapılan Ters Ev ile ilgili konuşan Başkan Ekrem Yüce iki katlı olan ve 190 metrekarelik yapının 7’den 77’ye herkesin ilgisini çektiğini anımsattı. Sosyal ve kültürel anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlara devam edeceklerini anımsatan Başkan Yüce, Ters Ev’in gördüğü büyük ilgiyi mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

VAGON PARK'TA GERİ SAYIM
Sakarya’da Vagon Fabrikası bulunduğunu anımsatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Vagon Park” müjdesi verdi. Adapazarı Aziz Duran Parkı'nda bulunan Uçak Kıraathanesi'nin yanına vagon kafeyi düşündüklerini belirten Yüce, “"Türkiye'nin vagon merkezi Sakarya’dır. Sakarya vagonun merkezidir. Vagonun merkezine uçak koyup da hiç vagon konmaz mı! Vagon olmadan olmaz. Vagon bizim merkezimiz. Biz de 2 tane vagon aldık. Vagonların bir tanesini vagon kafe yapıyoruz, bir tanesini de vagon kitap evi yapıyoruz. Yani birinde hepimiz kitap okuyacağız, diğerinde de yiyip içip sohbet edeceğiz. Uçağın tam 20 metre beri tarafına vagon kafe, bir 20 metre beri tarafına da vagon restoranı hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık" diye konuştu. 

SAKARYA NEHRİNE ZİPLİNE
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ‘zipline’ projesi içinde müjde verdi. Yüce, “Zipline projesi 2,5 milyon liralık maliyete sahiptir. Sakarya Nehri üzerinde, Sakarya Park’ın içinde yer alması planlanan zipline projemiz 305 metre uzunluğunda olacak. Bu hat yerden 16 metre yükseklikte bulunacak. Başlangıçtan gelen kişinin bitiş platformunda durmasını sağlayacak ‘zipstop’ sistemi kuruluyor. Sönümleyici yay sistemi yer alacak. Zipline hattı gidişli dönüşlü olmak üzere 1 hat olacak” dedi.

LUNAPARK GELİYOR
Erenler’de bulunan Sakarya Park’ta lunapark kurulması için geri sayım ve proje çalışmalarının uzman bir ekip tarafından sürdürüldüğünü belirten Başkan Yüce, “Şehrimizin farklı bölgelerindeki park ve bahçeler kuruyoruz. Yeni soluklar getirecek projeler üretiyoruz. Sakarya Park’a alternatif sosyal aktivite alanları inşa ediyoruz. 10 dönümlük bir arazide tam teşekkülü bir lunapark kuruyoruz. Bunun maliyeti 4 milyon TL’dir. Bu bölgeye büyük çanlılık katacak olan bu proje Zipline ile desteklenecek” dedi.

PROJELER HAYAT BULUYOR
Sakarya’nın sosyal yaşamı katkı sunacak olan Uçak Kıraathanesi ve Kafesi, Ters Ev, Vagon Kafe projelerinin büyük beğeni kazandığına vurgu yapan Yüce,  “Uçak Restoran ile Ters Ev projelerimizi hayata geçirdik, bu alanlar ciddi bir teveccüh gördü. Vagon Kafe Restoran projesiyle şehrimizin sosyal yaşam alanlarına yeni soluk getireceğiz. Vagon üretim merkezi olan Sakarya’ya yakışacak bir proje olacak. Şehrimizin güzel bir noktasına kuracağımız vagon kafe ve kıraathaneyle birlikte hemşerilerimize alternatif bir sosyal yaşam alanı sunacağız.” ifadelerini kullandı.