Türk Metal Sendikası Şube Başkanlığı, Hendek 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir otomotiv fabrikasında çalışanların ücretsiz izne çıkarılması üzerine, fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Şube Başkanı Olcay Meriç okurken, Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman ve üyeler de hazır bulundu.
Emek, ekmek ve onurları için toplandıklarını söyleyen Meriç, “Bugün burada, emeği, ekmeği ve onuru için mücadele eden, geleceğini güvence altına almak için Türk Metal’de örgütlenen, fabrika emekçileri ile dayanışmak için buluştuk. Fabrika işçisi yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. İşçi kardeşlerim, bilin ki, yolumuz ne kadar uzun olursa olsun, mücadelemiz ne kadar zor olursa olsun, hep burada, sizin yanınızda." dedi. 

Fabrika çalışanlarına seslenen Başkan Meriç, “Emeğiniz, ekmeğiniz ve onurunuz için ayağa kalktınız. Sizler, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkı için örgütlendiniz. Daha güvenli bir gelecek daha insanca bir yaşam, daha insanca koşulları için Türk Metal dediniz ve saarımızda örgütlendiniz. Bu mücadeleniz, her türlü övgünün üzerindedir. Bilin ki Metal işçisi sizinle gurur duyuyor. Biz, sizinle gurur duyuyoruz. Bugün burada yaşananlar, ’de artık hastalık haline gelen bir uygulamanın sonuçlarıdır. Bakın işçi kararını verdi. Türk Metal saarında birleşti. Fabrika yöneticileri verdikleri söze rağmen, yetkiye itiraz ettiler. Fabrika işçisinin örgütlenmesi fiili olarak engellenmiştir. İşverenin başvurduğu bu uygulama, bu hastalıklı girişim, anayasal örgütlenme hakkımızın önündeki en büyük engellerden biridir. Ama bilsinler ki biz kararlıyız, asla vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar gideceğiz ve herkes bilsin ki sonunda da biz kazanacağız, biz kazanacağız” diye konuştu.

Fabrika yöneticilerine seslenen Başkan Olcay Meriç, “Sizler, örgütlenme sürecinde bir iki haksız uygulamaya yeltendiniz. Biz, duruma anında müdahale ederek, iş barışını bozulmasını önledik. Siz anlayış gösterdiniz, geri adım attınız. Biz de size dost elimizi uzattık. Oturduk, konuştuk. Size Türk Metal’i anlattık. Yetkiye itiraz etmeyeceğinize söz verdiniz ve biz, sizi de kendimiz gibi sanıp, verdiğiniz sözlere inandık. Ama yanılmışız. Sözlerinize inanmakla hata etmişiz. Meğer siz, gizli gündeminizde, kafanızın arkasında, kalbinizin bir ucunda, çalışanlarınıza kazık atmayı hesaplıyormuşsunuz. Ama bilin ki, sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Emin olun, o gün gelecek, o hesap dönecek. Fabrika yöneticilerini buradan uyarıyorum; Gelin yol yakınken dönün. Sözünüzü tutun, haksız ve hukuksuz itirazını geri çekin” ifadelerini kullandı.