YAŞAM MALZEMELERİ

Depremin İlk dakikalarından itibaren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizi bölgede kriz merkezi oluşturarak Ülkü Ocakları kurtarma ekibi AR-KURT arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremde mağdur olan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları tespit edilerek, Acil yardım hattı depremzedelere gıda, içecek, battaniye, yaşam malzemelerini depremzedelere ulaştırdı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş telefon bağlantısı ile bir haber programında yapmış olduğu açıklamada; “Ülkü Ocakları olarak deprem bölgesinde bir kriz masası oluşturduk. Bölge illerdeki ocaklarımız bölgeye intikal ederek devletimizin kurumlarıyla koordinasyonlu bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlarımıza gıda ve battaniye başta olmak üzere belirlediğimiz acil ihtiyaçları ulaştırdık. Bununla birlikte MHP Kadirli Belediyemiz deprem dolayısıyla “Sucuk Festivali” programını iptal ederek festivalde dağıtılacak sucukları Adana Ülkü Ocaklarımızın koordinasyonunda deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımıza ulaştırdı. Bu çalışmalarımızın yanında Türkiye genelinde yapacağımız tüm şölen ve konserleri iptal ettik. Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum“ dedi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu yapmış olduğu açıklamada; “Merkezi Elazığ‘ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki bir çok İlimizin etkilendiği depremde Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş’in talimatları ile bölgede Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz kriz masası oluşturmuş ve devletinin bütün kurumları ile koordineli çalışarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılanmıştır. Ekiplerimiz sahaya inerek arama kurtarma çalışmalarına katılmış, Acil yardım hattı koridoru ile ivedi şekilde gıda, su, battaniye acil yaşam malzemelerini depremzedelere ulaştırmıştır. Deprem dolayısı ile hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah milletimize böyle bir acı bir daha yaşatmasın.”