SORULARI YANITLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun önceki gün Sakarya’ya yaptığı ziyarette yine Sakarya’nın büyük ihtiyacı olan hafif raylı sistem gündeme gelmiş, Başkan Ekrem Yüce konuyu bakanla müzakere ettiklerini belirtmişti. Hafif raylı sistem konusu gündemdeki yerini korurken, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu konu hakkında sorulan soruları yanıtladı.

ŞEHİR İÇİN UYGUN
Milletvekilliği görevinin yanında, inşaat ve altyapı konularında teknik bir isim olan Uncuoğlu, raylı sistem için Sakarya’nın altyapısının uygun olduğunu belirtti. Raylı sistemin, ilimiz için önemli bir yatırım olacağını kaydeden Uncuoğlu, “Şehrin ulaşım ağını rahatlatır ve de 1 milyonu aşmış kentimize çok yakışır.” dedi.

FİZİBİLİTE ÖNEMLİ
Maliyeti konusundaki soruları da yanıtlayan Uncuoğlu şöyle devam etti: Tabi, hafif raylı sistemin maliyeti yüksek, çok ucuz değil. Altyapı ve işletme maliyetlerini çok iyi analiz etmek gerekir. Gayret edildiği taktirde aşılamayacak bir durum değil. İlk maliyetlere katlanıp, gerekli fizibilite çalışmaları da yapıldıktan sonra sistem tıkır tıkır işleyecektir.

ÇEŞİTLİ DESTEKLER
Güzergahlar konusunu da inceleme fırsatım oldu. Bahsi geçen hatlar için altyapı sorunu olmaz; yeter ki güzergah fizibilitesi maliyetleri iyi analiz edilsin. Bunların yanında yolcu sayıları da dikkate alınması gereken önemli noktalar. Büyükşehir bütçesi, bakanlık desteği ve çeşitli krediler ile şehrimize bu sistem kazandırılabilir.

DESTEKLİYORUZ
Tüm bunların yanında şehrin trafiğini rahatlatacağını düşünüyorum. Öte yandan raylı sistemler şehir kültürüne de önemli katkıları oluyor. Geçmiş dönemde de çeşitli girişimler oldu, şimdi bu sistem artık şehrin önemli gündemi haline geldi. Sayın Başkanın gerekli çalışmaları yapacağına inanıyoruz ve Sakarya için Hafif Raylı sistemi destekliyoruz”