ÜRETİCİNİN KORUMA KALKANI

Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Demiray, 27 Ocakta 25 bin tavuğunun telef olduğunu hatırlatarak zor süreçlerden geçtiğini belirtti. TARSİM tarafından 150 bin TL ödeme yapıldığını kaydeden Demiray, rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Programa TARSİM Yönetim Kurlu Üyesi ve Genel Müdürü Serpil Günal, TARSİM Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe, Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Demiray, Başkan Yardımcısı İlhan Sarı, Veteriner Hekim Volkan Terzioğlu, yönetimi ve Sigorta Acente Yetkilisi Cüneyt Demir katıldı.

SİGORTA ÜRETİCİNİN VAZGEÇİLMEZİ OLMALI

Başkan Demiray, sigortanın üretici için çok önemli olduğuna değinerek“Biz sıkıntılarımızı aşmak için bu Birliği kurma kararı aldık. Doğacak problemlerin önlenmesi için de hayvanımıza sigorta yaptırdık. Biz yıllardır bunun için mücadele ettik. TARSİM Genel Müdürü bizim sıkıntılara değinerek destek oldular.Biz Birlik olarak sıkıntı yaşayan üreticilerimizi gezerek her zaman sigortanın önemine değindik ve bilinçlendirmeye çalıştık. Sigortanın her zaman üretici için bir güvence olduğunun altını çizdik. Bizi destekleyen TARSİM yetkililerine çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. Devletin üreticiye vermiş olduğu desteği hissettiklerini belirten Demiray,“150 bin TL demek biz üreticiler için rahat bir nefes demektir. Üretici olarak zor bir süreç yaşadık. En azından burada devletimizin yanımızda olduğunu bilmek bize rahatlık verdi. Bugün ödememizi aldık. Rahatladık, nefes aldık devletimizin varlığını hissettik. Mevlam bir daha hiçbir üreticimize bu olayı yaşatmasın’’ dedi.

ÜRETİCİ RAHAT UYUSUN

TARSİM’i tarım üreticisi ve yetiştiricilerini bir kalkan olarak tanımlayan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Serpil Günal, her üreticinin mutlaka hayvanını sigorta yaptırması gerektiğini belirterek “Üreticiler daha fazla üretim yapması lazım. Biz üreten üreticinin yanındayız. Siz üreticiler gece rahat uyuyun . Biz size o sigortayı ve güveni veriyoruz. Şu anki üreticimize teslim etmiş olduğumuz destek ve mutluluk her şeye değer. Herkes hayvanlarının sigortasını yaptırsın. Bugün üreticimiz 150 kat tazminatını aldı. Maliyet anlamda da sıkıntı oluşturmayacak tarımsal faaliyetlerin devamı için çok önemli’’ ifadesini kullandı. Günal, üreten üreticinin her zaman arkalarında durduklarını belirterek, “Sigortaya verilen para boşa harcanmıyor bunu üreticilerin dikkate alması gerek. Umarım diğer çiftlikler de sigorta kapsamına alınarak herkes rahat nefes almış olur. Çünkü TARSİM hiçbir üreticiye ne eksik ne de fazla verebilir. Üreticinin her zamanda yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi. Sigorta Yetkilisi Cüneyt Özdemir ise sigortanın üretici için çok önemli bir avantaj kapısı olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Bir önceki dönemde oluşan hasarın ödemesini Birlik Başkanımıza yapmış olduk. Bütün Yeni dönemde poliçeleri teslim ediyoruz. Tavuk Eti üretici dostlarımıza sigortanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.150 bin TL parayı bugün hesabına yatırmış olduk. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz’’ şeklinde konuştu