TOPLANTI YAPILDI

Adapazarı İlçe Hıfzısıhha Kurulu 13 Nisan tarihinde toplum sağlığını korumak amacıyla aldığı Çark Caddesi ve çevresindeki işyerlerinin 19 Nisan tarihine kadar kapatılmasıyla ilgili kararıyla ilgili bugün bir toplantı yaptı. O toplantıda cadde ve bağlantılı sokaklardaki işyerlerinin yeniden açılması görüş birliğine vardı. Bu kapsamda kurulun kararıyla kapatılmayan Uzunçarşı'daki esnaflar yeni alınan karar ile 10.00-15.00 saatleri arasında açık kalacaklar.

ZOR DURUMDA KALDI 

Adapazarı İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha toplantısına Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ. Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve ilçe idarecileri katıldı. Toplantıda esnaf odaları temsilcileri caddedeki işyerlerinin kapatılması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek kararın esnetilmesini isteyince, kurulda kapama kararının esnetilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Buna göre kapama kararı getirilen caddedeki esnaflar 10-00 ile 15.00 saatleri arasında işyerlerini açabilecekler. 

UZUNÇARŞI'DA DAHİL EDİLDİ

Kurul bu kararında Uzunçarşı'daki işyerlerinin de bu kapsamda 10.00-15.00 saatleri arasında faaliyet göstermeleri yönünde karar aldı. Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan kararla ilgili olarak 'Bu yetmez ama iyi' dedi. Alişan konuyla ilgili açıklama yapacağını da söyledi. Çark Caddesi ve Dr. Nuri Bayar Caddesi trafiğe kapalı olan kısımları, Haliç Caddesi, İtfaiye Caddesi ile Atatürk Bulvarı başlangıç noktasından (Hilmi Kayın İş Merkezi Önü) trafiğe kapalı alanın başlangıcına kadar olan bölümün, Çark Caddesi ile bağlantılı olan Kanara, Hüseyin Rahmi, Papatya, Menekşe ve Gökalp Sokaklarının trafiğe kapalı olan kısımları ile Ambarlı ve Yavuz Sokaklarında, İtfaiye Caddesi ile bağlantılı olan 791 nolu sokakta, Dr. Nuri Bayar Caddesi ile bağlantılı olan Yavuz, Lüleci, Saraçlar ve Postane Sokaklarında, Saraçlar Sokak ile bağlantılı 792 ve Bozkurt Sokaklarında bulunan (eczane ve fırınlar) hariç tüm iş yerlerinin 14 Nisan ile 19 Nisan tarihleri arasında geçici olarak tam gün şeklinde kapalı olmasına karar vermişti