Sakarya'da 2014-2017 yılları arasında görev yapan Vali Hüseyin Avni Coş İstanbul'da asansör ile evine çıkarken kalp krizi geçirdi. Özel hastaneye kaldırılan Vali Coş, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında darbe girişiminde bulunan darbecilerin Sakarya Valiliği'ne girerek yakalamak istedikleri Vali Hüseyin Avni Çoş (59) , Darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden askerlerin vatandaşlar tarafından çıkartılması sonrasında elinde tüfek ile valilik önünde açıklama yapmıştı.

Darbe Girişiminin Sakarya'daki sembol fotoğraflarından biri olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Sizlere ateş eden askeri gözaltına aldık. Biz çadır devleti değiliz. Milletimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Devletin yasaları var. Devletin yasaları 'idam' diyorsa idam edilir ama bunu hukuk yapacak. Şaşkınlık içinde olmayalım. Haklı durumdayken yanlış yapmayalım. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Onları gerekirse meclisimiz kanun çıkartır idam eder. Onlar hak ettikleri gibi cezalandırılacak. Devletimize, milletimize bu kadar zarar veren bu gözü dönmüşler affedilmeyecektir. Bir yerde polis ve jandarma yan yana ise onlar devletin kuvvetleridir. Onlara yardımcı olacağız" sözleriyle  tarihe geçmişti.


"SİVİL HALKA NASIL ATEŞ ETTİNİZ?"

İstanbul'dan ölüm haberi gelen  Hüseyin Avni Coş daha sonra gözaltına alınarak elleri arkadan kelepçelenen askerlerle görüştü. Vali Hüseyin Avni Coş yüzleri duvara dönük olan askerlere, "Cezanızı göreceksiniz. Millete nasıl ateş ettiniz? Sivil halka nasıl ateş ettiniz. Siz Türk askeri değil misiniz? Size emir veren adi şerefsizden millete ateş et derse nasıl uyuyorsunuz, kanunsuz emirden haberiniz yok mu? Kanunsuz emir diye bir şeyi bilmiyor musunuz?" diyerek tepki gösterdi. Vali Coş'un askerlere gösterdiği tepki sosyal medyada yer aldı.