VALİLİK İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLAMIŞTI
Darbe Girişimi sonrasında Sakarya Valiliği olağanüstü haller için bir eylem planı hazırladı. Hazırlanan planda olası olağanüstü durumda personelin görev yerlerine en kısa zamanda gelmesi plandı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın da hazır bulunduğu tatbikatta personelin tek tek yoklaması alındı. Sakarya il merkezinde 3 ayrı noktanın yanı sıra 16 ilçede de görevli personel belirlenen noktalarda yerini aldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, vatandaşların yanına geldi. Her hangi bir olay olmadığını belirten Vali Coş," Burada sadece tatbikat yapıyoruz. Bir sıkıntı yok" dedi.

VALİ COŞ AÇIKLAMA YAPTI
Tatbikat sonrası açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Olağanüstü durumlara karşı önleme ve müdahale etme planlarımız var. Bu bağlamda hem İl Emniyet Müdürlüğümüz hem İl Jandarma Komutanlığımızın hazırladığı planlar var. Bu planların zaman zaman prova edilmesi, denenmesi, tatbikat yapılması gerekiyor. Bu kapsamda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğümüz planlar doğrultusunda bir tatbikatını gerçekleştirdik" dedi.

KISA SÜREDE TOPLANMA
Vali," Demokrasi Meydanı'nda, Yeni kent Polis merkezinde ve İl Emniyet Müdürlüğü içerisinde 3 noktada polis arkadaşlarımıza mesajlar atıldı. Kısa sürede yarım saat içerisinde arkadaşlar burada toplandı. Bunlar toplandıktan sonra plan ve ihtiyaç doğrultusunda olağanüstü durumu çeşidine göre belirlenen tedbirleri görevleri yapacaklar" dedi.