Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım mesajında şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz 2016 gecesinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından devletimiz, demokrasimiz, milli birlik ve beraberliğimiz, anayasal düzen ve özgürlüklerimiz hedef alınarak gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini, tüm dünyanın gözü önünde milletçe bertaraf edişimizin üzerinden beş yıl geçti.

O geceden ertesi günün sabahına kadar hiç uyumadan her daim nöbet tutarak hain darbe girişimine karşı tek yürek olup, milletçe eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu bugün bir kez daha idrak etmekteyiz.

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının en önemli göstergesi olan 15 Temmuz Destanı, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle, yeri geldiğinde adını bir kez daha şanlı tarihe yazdırarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir.

O gece yurdun dört bir köşesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara akın eden Aziz Milletimiz, FETÖ/PDY terör örgütünün hain girişimini vatan ve millet aşkını yüreğinde barındıran kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmeye azmetmiş, öyle ki kahraman halkımız bu hain şer odaklarına karşı iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set oluşturarak ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin istiklaline kast edenlere yine geçit vermemiştir.

Malazgirt Savaşı, Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı, Dumlupınar Savaşı, Sakarya Savaşı ve İstanbul’un Fethinde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de yine tarihe şanlı bir destanın adı yazılmış, milli iradeye kasteden hainler emellerine ulaşamamış ve bu aziz millet yeni bir demokrasi zaferine imza atmıştır. Kahraman Türk Milleti, daha güçlü bir Türkiye şiarıyla medeniyetinden ve mazisinden aldığı cesaret, özgüven ve güç ile müreffeh ve dünyanın sayılı devletlerinden birisi olma hedefine bugün daha emin adımlarla ilerlemektedir.

O gece tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de milli iradeye darbe yapmak isteyen ve Valiliğimizi işgal girişiminde bulunan asker kılığına girmiş teröristlere gereken her türlü cevap verilmiş ve bu hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve çağrısıyla meydanlara akın eden Kahraman Sakarya Halkı tarafından büyük bir azim ve ferasetle bastırılmıştır.

Bu aziz millet, vatan mevz-u olduğu zaman hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve

beraberliğinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, onların ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.