/Nurettin Eryılmaz/

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Sakarya’da yapımı tamamlanan 16 eğitim tesisinin toplu açılışını ve Türkiye’de ilk olan Öğretmen Destek Evi açılışını gerçekleştirdi. Törene Bakan Selçuk’un yanı sıra; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, İl Milli Eğitim Müdiresi Fazilet Durmuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"ONLİNE EĞİTİME ERİŞİMDE ÜLKEDE 4'ÜNCÜ ŞEHİRİZ"
Törende konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ama sıkıntıları fırsata çeviren ülkeler, şehirler başarılı olur. Şu anda online eğitimde en başarılı ülkelerden biriyiz. Bunu da bakanımızın ortaya koyduğu vizyon ve performansa borçluyuz. Gerçekten online eğitim de EBA sisteminde ulaşılmaz yer yok. Sakarya’mız da bu açıdan çok başarılı, ülkemizde de EBA’ya ve online eğitime erişimde 4’üncü şehiriz" dedi.

"DEPREM GÜÇLENDİRMEDE İKİYE KATLADIK"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a özel teşekkür eden Vali Kaldırım, "Son iki yıl içerisinde biz deprem güçlendirmede ikiye katladık. 60 olan sayımızı 120'ye çıkardık. Devam edenler var. Aynı zamanda depremden dolayı hasar gören 24 okulumuz geçen yıl yıkıldı. Onlarda bu yıl inşallah bir kısmı ihale edildi, bir kısmı yapılıyor. Bir kısmı da yatırım programına alındı, hemen ihale edilecek. İnşallah 19 okul yapılacak. Ama 220 olan derslik 324'e çıkmış olacak. Eğitim altyapısı olarak çok sorunumuz yok. İnşallah Sakaryamız çok daha iyi bir noktaya gelecektir.