Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı il il 100 bin kişide görülen vaka sayılarının yer aldığı koronavirüs haritasında Sakarya'da koronavirüs vakalarının kritik seviyelere doğru gittiği gözler önüne serildi. 'Hedef mavi' sloganı ile düşük riski işaret eden mavi rengi hedefleyen ve çeşitli farkındalık çalışmalarına imza atan Sakarya'da bu tablo herkesi şok etti.

"ÇOK KRİTİK BİR HAFTADAYIZ"
Her gün kişisel sosyal medya hesabından Sakaryalıları uyaran Vali Çetin Oktay Kaldırım, son olarak salgınla mücadelede çok kritik bir haftada olduğumuzu belirterek, koronavirüsle ilgili tedbir ve uyarıların bulunduğu bir mesajı paylaştı.

Bu mesajın herkese ulaşıncaya kadar paylaşılmasını rica eden Vali Kaldırım Sakaryalılara seslenerek, "Rengimizi önce turuncu sonra maviye çevirmek için bu hafta çok önemli. Sizlerden herkese ulaşıncaya kadar bu mesajı paylaşmanızı istirham ediyorum. Tüm hemşehrilerimin tedbirlere tam uyarak bu mesajın gereğini yapacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

BU HAFTA NEDEN ÖNEMLİ?
Yeni alınan kararlara göre 15 günde bir illerin renklerinde değişim yaşanıyor. Geçen hafta kırmızı olan Sakarya bu haftada yine kırmızı olarak açıklandı. Önümüzdeki hafta açıklanacak verilere göre Sakarya'da esnafın kepenk açabilmesi ve birtakım tedbirlerin gevşetilebilmesi için bu hafta Sakarya için kritik öneme sahip.