Vali Kaldırım'ın talimatıyla 16 İlçe Kaymakamının başkanlığında ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin katılımlarıyla önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek toplantılarda; muhtarların talep, öneri ve görüşleri alınarak sorunlar yerinde tespit edilip çözüm yolları istişare edilecek.

“Vatandaşın Sorunlarını ve Taleplerini En İyi Muhtarlarımız Bilir”

18 Ekim Pazartesi Sakarya Muhtarlar Federasyonu Yönetimi ve 16 ilçenin Muhtarlar Dernek Başkanları ile bir toplantı yaparak sorun ve taleplerini kendi başkanlığında dinleyeceklerini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşların sorun ve taleplerini en iyi bilen, hem devleti hem de Milleti temsil gibi önemli bir görevi üstlenen muhtarları çok önemsediklerini ve yönetim anlayışında muhtarların temel yapı taşlarından birisi olduğunu ifade etti.

Kaldırım; "Huzur Şehri Sakarya’mızda muhtarlarımızla çok yakın çalışmalar içerisindeyiz. Bizim ve kurumlarımızın kapısı muhtarlarımıza her zaman açık. Onların belirttiği sorunlar ve talepler, vatandaşlarımızın öncelikle çözülmesini istediği hususlar. Gittiğimiz ilçelerde uğradığımız her mahallede öncelikle muhtarlarımızın öneri ve görüşlerini alıyoruz, not ediyoruz, gereğinin yapılması için de talimatlarımız oluyor. Daha sonra muhtarlarımızla birlikte vatandaş ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirip onların da sıkıntılarını, taleplerini dinliyoruz. Sorunların yerinde tespiti çözüm üretmenin en sağlıklı yoludur. Muhtarlarımızla birlikte çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz.

“Geniş Katılımlı Toplantılarda Sorunlar Masaya Yatırılacak”

Önümüzdeki günlerde 16 ilçemizde Kaymakamlarımızın başkanlığında ilgili birim müdürlerinin de katılımlarıyla geniş kapsamlı toplantılar yapılacak. Bu toplantılarda Muhtarlarımızın istek, dilek ve şikâyetlerinin öncelikli olarak ele alınması ve gereğinin de yapılması talimatı verdim” dedi.

“Muhtarlar Gününü Kutladı”

Muhtarlarımızın halka en yakın seçilmiş yönetim birimi, devletin halkla en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü ve şefkat eli, halkın yönetime katılımının en önemli aracı olduğuna vurgu yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, tüm Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.