Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kabine toplantısının ardından kent genelinde alınan yeni kararları sosyal medya hesabından duyurdu.

İnternet kafe, spor salonları, hamam ve sauna gibi yerlerin yüzde 50 kapasiteyle hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyetlerine başlayacaklarını açıklayan Vali Kaldırım, halı saha ve yüzme havuzu gibi tesislerinde HES kodu uygulaması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla hafta içi 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabileceğini belirtti. 

Vali Kaldırım ayrıca spor kulüpleri dahil olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarının belirlenen kişi sayısı ve kurallara uymak kaydıyla genel kurullarını yapabileceklerini duyurdu. Alınan yeni kararlar sonrasında Vali Kaldırım, Sakaryalılara "Lütfen tedbirlere hassasiyetle uyalım" çağrısı yaptı.

SAKARYA GENELİNDE ALINAN YENİ KARARLAR ŞU ŞEKİLDE:

* Sivil Toplum Kuruluşları (Spor Kulüpleri dahil) belirlenen kişi sayısı ve kurallara uymak kaydıyla genel kurullarını yapabilecek.

* Girişlerde HES kodu uygulanması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler hafta içi 09.00­-19.00 saatleri arasında çalışabilecek.

* İnternet kafe, spor&bilardo salonu, hamam, sauna gibi yerler % 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyette bulunabilecek.