Bolu ilinden doğarak Sakarya Nehrine akan Mudurnu Deresi’nde yaşanan kirlilik, deredeki canlılar kadar suyun geçtiği yerlerdeki çiftçileri de mağdur ediyor. Son olarak bu ayın başında Mudurnu Deresi'nde suyun rengi boşaltılan atıklar nedeniyle siyah dönmüştü.

Mudurnu Deresi'nin geçtiği mahalleleri temsilen Bedilkadirbey Mahallesi Muhtarı Ercai Pınar ve Gebeş Mahallesi Muhtarı İlker Biçen, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret ederek kirlilikle ilgili çözüm bulunmasını talep etti.

Muhtarların dinleyen Vali Kaldırım, yaşanan kirliliği ve sıkıntıları yakından takip ettiğini ifade etti. Şehrin eşsiz doğal güzelliğinin tahrip edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Vali Kaldırım, konuyla ilgili talimat verdiğini ve bölgede incelemek yapmak üzere geleceğini ifade etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Bedilkadirbey Mahallesi Muhtarı Ercai Pınar, Vali Kaldırım'ın doğaya verdiği önemi bildiklerini belirterek; "Mudurnu Deresi'nde yaşanan kirlilikle ilgili bölge muhtarlarını temsilen kendisini ziyaret ederek sorunlarımızı anlattık. Mudurnu deresi belli aralıklarla fabrika atıkları ile kirletiliyor.  Kimin fabrikası olduğunu bilemiyoruz. Akyazı sanayiden bu yana su kirleniyor. Mudurnu'dan hayvanlarımız su içiyor. Bölge çiftçisi sulamada kullanıyor. Hayvanların sütünü içiyoruz. Bölgede yetişen ürünleri insanlarımız tüketiyor. Sanayi ekonomimiz için mutlaka olmalı. Ancak arıtmaları olmalı. Ben öldükten sonra ne olacak? Valimize kirlilikle ilgili şikayetlerimizi anlattık. Bu konuda çok duyarlı. Gereken ne varsa yapılacağını söyledi" diye konuştu.

Sakaryahaber