Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Sezai Matur, Başkan vekili Murat Uygun, Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Eryılmaz ve Uğur Kaya göreve hızlı bir başlangıç yapan Vali Kaldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Kaldırım Sakarya basınının üst düzey olduğunu belirterek her zaman basının yanında olduğunu anımsattı.

Sakarya’da turizm, tarım ve sanayi anlamında çok iş olduğunu belirten Vali Kaldırım, elbirliğiyle Sakarya’ya katma değer sağlamak için  çalışacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya için ‘Huzur bulduğum şehir’ dediğini anımsatan Vali Kaldırım, “Birlikte kuvvet doğar” diye konuştu.

Sakarya’ya gelmeden önce önemli miktarda bir yatırımcının Sakarya’ya yatırım yapacağını ve bu yatırımcının kim olduğunun sorulması üzerine Vali Kaldırım, “Şu anda bir şey söylemem mümkün değil. Ancak buraya gelmeden önce Elazığ’ya Katar’lı bir firmayı getirmiştik. Orada Katarlı firma önemli yatırım yaptı. Bu yatırım hizmete giriyor. Sakarya’ya da ciddi bir yatırım gelecek” dedi.

Acarlar Longozu’nu gezeceğini belirten Vali Kaldırım, “Türkiye’nin 2. su basar ormanı Sakarya’da bulunuyor. Bu bizim için bir fırsat ve buraları koruyarak turizm değerlerimizi büyüteceğiz. Bu bölgelerde betonlaşmaya izim vermeyeceğiz” dedi. Hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Başkan Matur ise Sakarya basını hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonunda ise Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkan Vekili Murat Uygun, üzerinde ismi yazan bir tespihi Vali Kaldırım’a hediye etti.