Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek bir süre önce yeniden göreve seçilen Başkan Sezai Matur ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun dileğinde bulundu. Ziyarette konuşan Vali Kaldırım, aşı konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Aşı noktalarımızı katladık. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgından kurtulmamızın ve geriye dönmememizin tek yolu aşılama” dedi.

AŞIYA ULAŞILABİLİRLİK
Aşıya ulaşılabilirlikte ilimizde sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Vali Kaldırım, “Aşı konusunda ülke ortalamasının üstündeyiz ama bu bizim için yeterli değil. Aşı çadırlarından tutun da alışveriş merkezlerine bir çok yerde aşı istasyonları kurduk. Son günlerde aşı sayısında küçük bir miktarda düşüş var ancak ben Sakaryalılar'a güveniyorum” dedi. Vali Kaldırım ayrıca korona vakalarında düşüşün sürdüğünü vurguladı.

TURİZM POTANSİYELİ
Ziyarette Sakarya'nın turizm potansiyeli hakkında da değerlendirmede bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Sakarya'mızın tüm ilçeleri ayrı ayrı güzel. Turizm ve doğa cenneti olarak adlandırılan Sakarya'da şehrin doğal ve kültürel varlıklarını iyi değerlendirmeliyiz. Doğru strateji ve projelerle, yeni nesil turizm anlayışıyla, yeni trendleri iyi okuyup ve hedef pazarlara dönük odaklı tanıtım çalışmaları sürüyor. Sakarya kültür ve turizm alanında çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor”dedi.

EĞİTİM PROGRAMLARI PLANLADIK
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da SGC hakkında Vali Kaldırım'a bilgi verdi. SGC'nin önümüzdeki dönem yapmayı faaliyetleri anlatan Matur “Yeni nesil gazetecilik konusunda üyelerimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelik eğitim programları planladık. En kısa zamanda bunları hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.