Vali Nayir'in kutlama mesajı;

Saygıdeğer Sakaryalılar;

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kahramanların 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 101. Yıldönümü’nü milletçe idrak ediyoruz.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 tarihinin Atatürk tarafından Gençliğe armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Dünyayı anlamak için, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğumuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Teknolojik yenliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Sizleri, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak görüyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız ki; her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin mimarları sizler olacaksınız.

Değerli Sakaryalılar;

Hepinizin bildiği gibi bütün dünya ile beraber ülkemizi de olumsuz olarak etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle bu sene üzülerek bir çok faaliyeti iptal etmek zorunda kaldık. İstiklal Savaşı’ndaki mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı her daim canlı tutarak bu sıkıntılı süreci de birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımızdan şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Vatanımızın Devleti ve Milletiyle bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin Bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Gençlerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm Sakaryalı Hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.