Vali Nayir'in açıklaması şu şekilde;

''İlimzideki KYK'da değişik yurtlarında 1885 kişiyi bu dönemde misafir ettik. Bu hafta içeriisnde 1769'unu göndereceğiz. Hamd olsun bu süre içerisinde bir sıkıntı bir olumsuzluk yaşamadık. Burada çok büyük bir emek sarfedildi. KYK'dan AFAD'a sağlık teşkilatından Kızılya kadar birçok kuruluşumuz burada çok güzel hizmetler yürüttüler.

Misafirler 77 ilimize gönderilecek. İstanbul'a gidenleri Büyükşehir Belediyesi 500 kişiyi kendileri götürecek kendilerine teşekkür ederiz. Diğerlerini de piyasadan bulduğumuz otobüslerle diğer arkadaşlarımızı göndereceğiz.

Malasef rakamlarımız artmaya devam diyor, almış olduğumuz tedbirler çok önemli. Bulaşıklığı azaltmamız lazım, sosyal mesafeleri korumamız lazım, tedbirlere uymamız lazım.

Bir zincir en çürük halkası kadar sağlamdır. Okulları boşaltırsınız, camileri boşaltırsınız ama pazarda ve sokakta tedbir almazsanız yine yayılmaya devam eder. Malasef görüyoruz ki yine hala akşam misafir ilişkileri devam ediyor. İnsanımzıda bunu kaldırmak lazım. Her insan kendi evinde bile izalasyon yapması lazım. Herkes kendi odasında kendini koruması lazım.

İnsanımız bunu çok farkedemedi. Bütün tedbirlere rağmen farkedemedi. Artık ikna zamanı geçti ceza zamanı başladı. Dünden itibaren yoğun şekilde cezalarada başladı Emniyetimiz, Jandarmamız ve Zabıtamız. Dolayısıyla biz bu süreci ancak birbirimizde uzak olarak gönüllerimiz bağlı ama vücutlarımız uzak olarak tamamlamamız lazım ki yayılmayı daha da azaltalım.

Burda boşalttığımız yurtları da sağlığın emrine veriyoruz. İzalosyon gereken karantina gereken takibi gereken konularda buradaki yurtlarımız hizmete devam edecek.''