2014 yılında Sakarya Vali Yardımcılığı görevine atanan 65 yaşındaki Erdoğan Ülker, uzun yılalr sürdürdüğü görevinden emekliye ayrılıyor.

Emekliye ayrılmadan önce şehirdeki kurum ve kuruluşlara veda ziyaretleri gerçekleştiriren Ülker'in önümüzdeki günlerde görevinden ayrılması bekleniyor. 

Erdoğan Ülker kimdir?
1956 Yılında Kastamonu İli, Şenpazar İlçesi, Celallı Köyünde doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1980-1981 Döneminde İstatistik Enstitüsünde Lisansüstü eğitim yaptı.

Sırasıyla, Ankara Kaymakam adaylığı, Çanakkale, Biga ve Yenice Kaymakam vekillikleri, Tonya, Şemdinli, Yeşilova(Burdur) Kaymakamlıkları, Çorum Vali Yardımcılığı, Körfez (Kocaeli) Kaymakamlığı, Eskişehir Vali Yardımcılığı, Şile Kaymakamlığı, Konya Vali Yardımcılığı , Düzce Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

15.10.2014 tarihi itibariyle, Sakarya Vali Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 1991-1992 yıllarında 9 ay süre ile A.B.D'de bulundu. 1991 Körfez Krizinden sonra Irak’tan ülkemize gelen yüzbinlerce sığınmacının barındırılması çalışmalarında bulunan Erdoğan ÜLKER, bu çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanlığınca maaş, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince takdirname ile ödüllendirilmiştir. Çorum İl Genel Meclisi, 09.06.1998 tarihli toplantısında ÜLKER'e, Çorum’daki ağaçlandırma ve çevreye yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle oybirliği ile plaketle ödüllendirilmiştir.

17.08.1999 tarihinde Marmara bölgesinde meydana gelen depremde Körfez İlçesinde Kaymakam olarak bulunan Erdoğan ÜLKER deprem tahribatının giderilmesi, depremzedelerin normal hayata dönüş aşamasında yoğun bir şekilde çalışmış, bu çalışmalar sonucunda Körfez İlçesi bölge genelinde en çabuk toparlanan ilçe olmuştur.   24.03.2000 tarih ve 59 sayılı karar ile Körfez Belediye Meclisi tarafından Fahri Hemşehri ilan edilen ÜLKER, beraber çalıştığı valilerden birçok takdirname, başarı, üstün başarı ödülü ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda başarı ve anı plaketi almıştır. Erdoğan ÜLKER, 2001 yılında Siyaset Dergisi tarafından yılın Kaymakamı seçilmiş, ödülünü T.B.M.M Başkanının elinden almıştır. Erdoğan ÜLKER'in ,"Şemdinli’den Körfez'e kriz notları" isimli bir adet yayınlanmış anı kitabı bulunmaktadır. Erdoğan Ülker, evli ve iki çocuk babasıdır.