Vali Çetin Oktay Kaldırım, videokonferans sistemi yoluyla gerçekleştirilen ve Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Sağlık Müdürü ile ilgili yetkililerin katıldığı Koronavirüs Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti.

“Bilgiler Aldı”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün İlimizdeki son durum hakkında bir brifing sunduğu, emniyet ve jandarma yetkililerinin de yetki alanlarında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiği toplantıda, koronavirüs ile mücadelede mevcut çalışmalar, denetimler ve ek tedbirler de ele alındı.

“Topyekün Mücadele Etmeliyiz”

Hepimizin sağlığı ve iyiliği için koronavirüs ile topyekün bir mücadele içerisinde olmamız gerektiğini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, kontrollü sosyal hayat sürecindeki denetimlerin yoğunlaştırılmasına dair talimatlar verirken, vatandaşlarımızın da bu süreçte daha duyarlı davranıp, başta sağlık çalışanları olmak üzere büyük bir özveriyle çalışan tüm kurum ve kuruluşlarımıza yardımcı olmaları gerektiğine işaret etti.

“Denetimler Kararlılıkla Sürdürülecek”

Başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği yerlere yönelik denetimlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, maskeyi ağzı ve burnu kapatacak şekilde takıp, sosyal mesafeyi korumalarını istedi.

Vali Kaldırım ayrıca;
Bazı caddelere HES koduyla giriş zorunluluğu getirildiğini, evlerde toplu buluşma, program, toplu etkinlik vb. ev ziyaretlerinin yasaklandığını, bu tedbiri ihlal eden her bir kişiye 3 bin 150 TL para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.