Sakarya Valiliği, 6 Haziran günü şehirde hissedilen kötü kokuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

İŞTE VALİLİKTEN YAPILAN O AÇIKLAMA
"İlimizde yayın yapan bazı basın organlarında “Şehirde Kötü Koku Paniği, Esrarengiz Koku” vb. başlıkta haberlerin yer aldığı görülmüştür. Konu Valiliğimizce incelenmiş olup; yapılan incelemede şu sonuçlar elde edilmiştir:

Valiliğimiz Kriz Merkezine 6 Haziran 2020 tarihi saat 22.30 sularında, İlimizin özellikle Yazlık, Orta Mahalle, Şeker Mahallesi, Şeker Mahallesi Kanal Boyu, Sırma Cevizler Camii bölgeleri ve Şeker Fabrikası civarından yapılan şikayetler sonucunda aynı gün, SASKİ, AGDAŞ, AFAD İl Müdürlüğü KBRN ekipleri ve güvenlik güçleri ile birlikte şehrin muhtelif yerlerinde yapılan inceleme ve ölçümlerde, doğalgaz ve kimyasal kaynaklı olumsuz bir sonuca rastlanılmamıştır. 

Ayrıntı olarak yapılan incelemelerde; 06.06.2020 tarihinde SASKİ ekiplerince saat 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 saatlerine kadar Şeker Mahallesi, Tekeler Mahallesi, Karakamış Mahallesi, Erenler Dilmen Mahallelerinde alınan koku ihbarları üzerine, kanalizasyon taşıyıcı hatlarına kaçak döküm olduğundan şüphelenilerek bu bölgelerde bulunan hatlarda yaklaşık 70 adet muayene baca kapağı açılarak kontrol edilmiştir.

Daha sonra, saat 10.30 sularında Kriz Merkezine yapılan ihbarlar sonucu saat 23.00 civarında SASKİ, AGDAŞ, AFAD İl Müdürlüğü KBRN teknik personeli ile Emniyet ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortamda ve kanalizasyon muayene bacalarında gaz ölçümleri yapılmış; ölçülen kimyasal kaynaklı gaz değerlerinin muayene bacalarından kaynaklanmadığı anlaşılmıştır. 

Saat 00.20 civarında kokunun Şeker Fabrikasından geldiği şüphesi üzerine yapılan ölçümlerde de herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Yine ekiplerin Çark Deresi ve Karaman Atıksu Arıtma Tesislerinde yaptıkları kontrollerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.  "