17 Ağustos Depremi sonrasında Sakarya’nın 17’nci ilçesi olması için uzun süre gündem olan Yenikent Mahallesi ne yazık ki yapılan onca çalışma ve girişime rağmen ilçe olamadı. Camili, Karaman ve Korucuk mahallelerini kapsayan ve içinde binlerce konut ile 50 bine yakın vatandaşı barındıran  Yenikent sürekli tartışmaların gündeminde kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında ilçe olması için yapılan girişimlere ‘olmaz’ cevabı alınmasıyla son bulan ilçe hasreti sonunda gerçekleşti. 20’inci Bölge Sakarya Eczacılar Odası’nın resmi internet sitesinde Yenikent ilçe olarak yer aldı.  Toplam 16 ilçeden 12 ilçedeki temsilcilerin yer aldığı şemada Canan Acar Aydemir ‘Yenikent İlçesi’ olarak yerini aldı.

Yapılan yanlışlık oda tarafından düzeltilir mi bilinmez ama Yenikent’in ilçe olması için duyulan özlem halen sürüyor. 

İşte 20. bölge Sakarya Eczacılar Odası’nın ilçe temsilcileri 

Akyazı Kutay İnce, Arifiye Emre Bağcı, Ferizlie Ali Subaşı, Geyve Tutkun Yıldırım Gürler, Hendek Özlem Coşkun Bahadırlar, Pamukova Murat Aydoğdu, Kocaali Hakan Kıran, Kaynarca Yusuf Mut, Karasu Yakup Altıntaş, Sapanca Burcu Aralp, Serdivan Emine Ceylan Gönül Şimşek, Söğütlü Samet Turan, Yenikent Canan Acar  Aydemir,