Vergi borcu olanlara ödeme kolaylığı

Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mustafa Bayraktar “Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almaya başlamış bulunmaktayız. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021’dir. Vergi borcu olanlara ödeme kolaylığı ve taksitlendirme imkânı sunan 7326 sayılı kanun vatandaşlarımıza birçok kolaylıklar getirmektedir. Yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımızın vergi borcunda yeniden düzenleme yapılıyor. Ayrıca kanun, borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlıyor. Emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. borcu olan vatandaşlarımızı bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.

Borçlara taksit imkânı

İlgili kanun ile borçlu vatandaşların, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergilere ve bunlara bağlı vergi cezalarına, gecikme faizlerine, gecikme zamlarına yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylığı sağlanıyor. Söz konusu borçların gecikme ve cezalardan kaynaklanan artışları yeniden değerlendirilerek borç yapılandırılıyor. Kanun ayrıca borcu olan vatandaşlara, borçlarını 2 ayda bir ödenmek üzere 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor.

Son Gün 31 Ağustos

İlk taksit vade tarihi 30 Eylül 2021’dir. Yapılandırmadan faydalanabilmek için borçlu vatandaşların 31 Ağustos 2021 tarihine kadar Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerektiği aktarıldı.