Sakarya'nın içmesuyu ihtiyacının yüzde 90'ını, Kocaeli'nin de yüzde 15'ini karşılayan Sapanca Gölü'nde su seviyesi kurak geçen yaz ve sonbahar aylarında kritik seviyelere kadar inmişti. Kocaeli Yuvacık Barajı'na da su takviyesi yapılan Sapanca Gölü'nde seviye 30,00 metrelere kadar inmiş ve sahil şeridinde bazı noktalar 150 metrelere varan çekilmeler yaşanmıştı.

Sakarya'da 1 milyon kişinin içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü, son yağışlardan olumlu etkilendi. Kuraklık riskiyle karşı karşıya kalan Sapanca Gölü, yağışlarla yeniden eski günlerine dönmeye başladı. Ocak ve Şubat ayının ortalarında Sakarya'da etkili olan kar yağışı ve son haftalarda aralıkla düşen yağmurla birlikte Sapanca Gölü yükselmeye başladı. 

Doğal güzelliğiyle de cezbeden Sapanca Gölü'nün su alma seviyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) verilerine göre, 31,08 metreye kadar çıktı.

Uzun bir süre sonra su seviyesi 31 metrenin üzerine çıkan Sapanca Gölü'nde bu gelişme sevinçle karşılanırken, yağışların devam etmesiyle gölün su alma seviyesinin doğal sınırlarına ulaşması bekleniyor.