// Adnan Turgay Özbalkan //

NE OLMUŞTU!

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün Sakarya Caddesi üzerinde ‘kırmızı ışık’ geçen araç sürücüsünü tespit etmişti. Kameralı bir polis aracı Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Salko Cami yanına park etmiş ve kırmızı ışıkta Patates Hali Kavşağı’na doğru ilerleyen 54 plakalı araç sürücüsünün hatasını an be an kayıt etmişti.

SÜRÜCÜ DEĞİŞTİ AMA

Kırmızı ışıkta geçtikten sonra polis aracını fark eden ehliyetsiz sürücü aracı kenara çekmiş ve yanında bulunan ehliyetli sürücüye aracı vermişti. Az ileride kendilerini durduran polis ekibi ‘kırmızı ışıkta geçtiniz’ deyince araç sürücüsü ‘kırmızı ışıkta geçmedik’ demiş ama polis ekibi ‘hem kırmızı ışıkta geçtiniz, hem de kırmızı ışıkta geçtikten sonra sürücü değiştirdiniz” diyerek kamera kayıtlarıyla bunu kanıtlamıştı.

6 BİN TL CEZA

İlgili maddelerden 6 bin TL’ye yakın para cezası kesilen iki arkadaşa polis ekibi, “Bir daha böyle hareketler yapmayın” demiş, biri ehliyetsiz, biri ise ehliyeti alkolden alınan iki arkadaşa aracı teslim etmeyen polis, aracı bağlamıştı. Önceki gün yaşanan bu olay sonrasında polis yine Sakarya Caddesi üzerinde  uygulamasına devam etti. Kırmızı ışıkta geçen ve az ileride durdurulduktan sonra polisin ‘Kırmızı ışıkta geçtiniz’ demesine itiraz edenlere de polis ekibi yine kamera ile yanıt verdi.

YAPMA YANARSIN

Kırmızı ışıkta geçenleri kayıt eden ve uygulama noktasındaki görevli ekibe plakayı bildiren polis, 21 araç sürücüsü hakkında kırmızı ışıktan geçtiği için ilgili maddelerde ceza yazdı. Araç sürücülerini uyaran polis yetkilileri ise, “Kırmızı ışıkta kimse geçmesin. Kurallara herkes uysun. Yasalar ve kurallara göre hareket edilirse kimse cezalı duruma düşmez “dedi.