MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun; “Karavan turizmi, insanların coronavirüs sebebiyle otellere olan ilgisinin düşmesi akabinde büyük bir ivmeyle yükselişe geçmiş bir sektördür. Otellerde %50 doluluk olsa dahi, tüm güvenlik önlemleri alınsa dahi insanlarımız karavanlara yönelmekte ve daha kişisel deneyimler yaşamak istemektedir” dedi.

SATIŞLARDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

“Pandemik süreç beraberinde yeni alışkanlıklar ve piyasaya yeni lider sektörler getirmeye başladı. Herhangi bir reklam çalışması yürütülmemesine rağmen karavan satışlarında çok büyük artışlar var. Bizler MÜSİAD olarak bu sektörü daha çok canlandırıp ülkemizin turizm alanında bir noktayı daha başarıyla yerine getirmesini arzu ediyoruz.

ÜRETİMİN MERKEZ ÜSSÜ SAKARYA

Bu sebeple ülkemizde karavan turizminin öncüsü olabilecek 30’u aşkın şehrimizde bir arada çalışarak dev bir proje yapma niyetindeyiz. Bu projenin yıldızı ise ülkemizdeki karavan üretiminin lider şehri olan Sakarya’mızın olmasını bizler arzu ediyoruz ve bu konuda çalışıyoruz. Ülkemizde karavan üretiminin merkez üssü Sakarya’dır. Bununla birlikte karavan turizminin şehrimize yakışacağını gölleriyle, yaylalarıyla, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı misafirlerimizi etkileyeceğini inanıyor, karavan turizmine en uygun il olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin bu alandaki büyük sorunlarından biri de karavan var, doğal güzellikler var ancak yerli veya yabancı turistlerimiz için gezi rehberi olacak haritalarımız yok. Bu konuda da Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızla çalışmalar yürütmekteyiz.” cümlelerine yer verdi. Proje sürecinde ilgili kurumlarla temasa geçileceğini ve gerekli desteklerin verileceğini belirtti.