AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, TV 264'de Gazeteciler Soruyor programına konuk oldu.

Sakarya Park'ta canlı yayınlanan programda gazeteciler Zafer Tokuş, Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve Sefa Polat'ın sorularını yanıtlayan Yavuz, Sakarya gündeminde ilk sırada yer alan Erenler'de yapılacak Acil Durum Hastanesi'ne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Şehirde yapılacak 1000 yataklı hastanenin sonuna geldiklerini, inşaat ihalesinin bu yıl sonuna kadar gerçekleşeceğini anlatan Yavuz, 1000 yataklı şehir hastanesinin yapım sürecinde şehrin ihtiyacını çözecek Acil Durum Hastanesi'ne ihtiyaç olduğunu savundu. 

ACİL DURUM HASTANESİ İHTİYACIMIZ VAR

Pandemi sürecinin yanı sıra olası bir depremde önemli bir katkı sağlayacak Acil Durum Hastanesi'ne yönelik çalışma başlattıklarını kaydeden Yavuz; "şehir Hastanesi bizim derdimizi iki yıl ya da üç yıl sonra çözecek. Bu daha az da sürebilir. Bizim o zamana kadar yoğun bakım ünitelerine ve yatak sayımızın artmasına ihtiyacımız var. Salgın devam ederken daha fazla ihtiyacımız da olabilir. Deprem kuşağında yaşıyoruz. Hastanemiz şehrin tam ortasında çok katlı. Çok sağlam yapıldı ama. Ne olur, ne olmaz. Depremden etkilenmeyecek, şehrin içine girmeden ulaşılabilecek bir acil durum hastanesi ihtiyacımız var. Deprem anında önemli katkı sağlayacak" dedi. 

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ACİL YARDIM HASTANESİ OLACAK

Acil Durum Hastanesi 'çantada keklik değil' diyen Ali İhsan Yavuz, şunları kaydetti; "
Bakanlık 'bin yataklı hastaneyi yapıyoruz. Ayrıca bir Acil Durum Hastanesi yapamam' diyor. Ancak siz şehir olarak binayı yaparsanız '200 milyonluk teçhizat ve personel adımını atarım.Siz sadece inşaatı yapın Türkiye'nin en iyi Acil Yardım Hastanesine dönüştürelim, yapalım'diyor. Türkiye'nin en iyisini yapılacağı sözünü verdi bakanlık."

HASTANE İÇİN İKİ YER GÜNDEMDE

Acil Durum Hastanesi için Erenler'de iki yerin öne çıktığını belirten Yavuz; "Sakarya Park'ın olduğu bölgede 50 dönümlük bir piknik alanı var. Burayı lokasyon olarak çok güzel bulmuştu bakanlık daha önce. Alternatif olarak Sakarya Köprüsü'ne geçer geçmez D-100 kenarında karayolları şantiyesi var.  İki yerin hangi biri olsa bütün ilçelere kolay ulaşılacak. Şehrin hiç içine girilmeden ulaşılabilecek. Muhteşem bir lokasyon. Şehrin bu tarafında hiç hastane yok. Burada olsun istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

HASTANENİN MALİYETİ 400 MİLYON TL

Hastanenin yaklaşık 400 milyon liraya mal olmasının planlandığını anlatan Ali İhsan Yavuz; "Arsa işini belediyelerimiz üretecek. Erenler Belediyesi '500 bin TL aktarıyorum' dedi. Bu konuda Toyotayı, Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ı, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ı da Ankara'da ziyaret ettik.  Karayolları şantiyesinin olası durumda devri için bakanımızla görüştük. Olumlu cevap aldık.