MATUR VE EKİBİNE HAYIRLI OLSUN
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Yavuz ve Tever, geçen hafta gerçekleştirilen Genel Kurulda yeniden göreve seçilen Başkan Sezai Matur ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ve başarı dileğinde bulundu.

ŞEHRİMİN BASINIYLA GURUR DUYUYORUM
Yavuz ziyaret sırasında, Sakarya'nın güçlü bir yerel basını olduğunu belirtirken, “Görevimiz gereği Anadolu'da bir çok ili görüyoruz. Ben kendi şehrimin yerel basınıyla gurur duyuyorum. Gerçekten Sakarya'nın güçlü ve nitelikli bir yerel basını var. Ve yerel basın yaptığı yayınlarla, eleştirilerle bize hem yol gösteriyor, hem güç veriyor” dedi.

TEVER: İYİ BİR DİYALOG İÇİNDEYİZ
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de parti teşkilatları olarak yerel basınıyla iyi bir diyalogları olduğunu ifade etti ve “Biz de Sakarya basınının yayınlarından azami derecede yararlanıyoruz” dedi.

BASININ SORUNLARINI ANLATTI
SGC Başkanı Sezai Matur da basının içinde bulunduğu sorunları anlattı. Matur, gazetecilerin geçmişte sahip olduğu fiili hizmet zammıyla (erken emeklilik hakkı) getirilen düzenlemenin gazeteciler arasında eşitsizliğe neden olduğunu belirterek buradaki eşitsizliğin giderilmesi için destek istedi. Matur ayrıca internet basınıyla ilgili yasal düzenlemenin de bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti. Matur Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından hazırlanan basının sorunları içeren bir dosyayı da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'a teslim etti.