Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yazlık Caddesi’ni duble yol haline getirecek proje çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin 2. etabını kapsayan Şeker Cami ile Çark Caddesi kavşağı arasında başlatılan dönüşüm çalışmalarında sona gelinirken, asfalt serim işlemlerinin devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, duble yol ile bölgede trafiğin daha rahat bir hale dönüşeceğini söyledi. Daha önce altyapısı tamamlanan 10 metre genişliğe sahip arterde bin 200 ton sıcak asfalt serilmesiyle birlikte modern bir görünüme kavuştu.

Yazlık Caddesi tamamlanıyor

Yazlık Kavşağı’nı duble yol haline taşıyacak projede sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Daha önce Yazlık Kavşağı ile Donanma Sokak arasını yenilemiştik. Projemizin 2. Etabı kapsamında da Şeker Cami ile Çark Caddesi kavşağı arasını kapsayan bölgede çalışmalarımızı başlatmış, gerekli altyapı işlemlerini tamamlamıştık. Kaldırımları yeniledik, şimdi ise asfalt çalışmalarımızı tamamlıyoruz. İnşallah hem şehir merkezi ulaşımına rahatlık getirecek hem de bölünmüş yol ile sağlıklı ulaşımları sağlayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Millet Bahçesi’ne rahat ulaşım

Başkan Ekrem Yüce, rögar kapaklarının yeni bir form ile yol kenarlarında yapılmaya Yazlık Caddesi ile başladıklarını ifade ederek, “Yollarda rögar kapakları zamanla deforme oluyordu. Yeni bir çalışma ile rögar kapaklarını yol kenarlarına taşıdık. Birikintilerin önüne geçmek, rögar kapaklarıyla oluşan deformenin önüne geçmek için yeni inşa edeceğimiz yollarda bu formu kullanacağız. Şehrimiz duble yol ağına kattığımız Yazlık Kavşağı’nın Millet Bahçesi’yle birlikte bölgede oluşacak araç yoğunluğuna da karşılık üreteceğine inanıyorum” dedi.