Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım Meclis Toplantısı'nda bir bölümü Adapazarı bir bölümü ise Serdivan sınırları içerisinde kalan Yazlık Caddesinin isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Mecliste yapılan oylama sonucunda Yazlık Caddesi'nin ismi Farabi Caddesi olarak değiştirildi. Meclis toplantısında onaylanan bu kararla birlikte artık Yazlık Caddesi'nin ismi Farabi Caddesi oldu.

Peki, Farabi kimdir?
Farabi, 8. ve 13. yüzyıllar arasındaki İslam'ın Altın Çağı'nda yaşamış ünlü filozof ve bilim adamıdır. Fen bilimine, felsefeye, mantığa, sosyolojiye, tıbba, matematiğe ve müziğe epeyce katkıda bulunmuştur. Başlıca katkıları felsefeye, mantığa ve sosyolojiye olmuş gibi görülmektedir ve elbette bir Ansiklopedici olarak da göze çarpmaktadır. 

Bir filozof olarak, Platon ve Aristo felsefesini İslam felsefesi ile bağdaştırmaya çalışan bir Yeni Platoncu(Neoplatonist) olarak sınıflandırılabilir ve onun orijinal katkılarını kapsayan birkaç diğer konudaki çok sayıda kitabına ek olarak Aristo’nun fiziği, meteorolojisi, mantığı, vb. üzerine bazı zengin açıklamalar yazmıştır. Kısaca özetlemek gerekirse İslam âlemi için önemli çalışmalara imza atmış bir filozof ve bilim adamıdır.