AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, geçtiğimiz günlerde basınla bir araya geldiği toplantıda yeni adliye binası ihalesi için sayılı günler kaldığını açıklamıştı. Yavuz, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yeni adliye binasının ihale edileceği tarihi duyurdu. 

Yavuz, "Basın mensubu arkadaşlarımızla geçen Salı günü (3 gün önce) yapmış olduğunuz basın toplantısında "Yeni Adliye Binamız da çok yakında ihale edilecek" demiştik. Söz konusu bu yerle ilgili 26 Temmuz 2021'de ihale yapılmasına karar vermiştir. Sakarya'mıza hayırlı olsun!" ifadelerini kullandı.

YENİ ADLİYE BİNASI NASIL OLACAK?
Yeni adliye binasının Camili Mahallesinde 36 dönümlük arazi üzerinde yapılacağı belirten Yavuz, yatırım bedelinin 490 milyon TL olduğunu söyledi. Yavuz, ‘Yeni adliye binası içinde çocuk, kadın, yaşlı ve engelli gruplar için adli görüşme ve gözlem odaları olacak. Engelli otoparkı, rampası, kılavuz yüzey ve uyarıcı plaklar yer alçak. Ayrıca içinde PTT, banka hizmetleri için donatılar yer alacak.  Mevcut Adliye binası 10 bin metre kare kullanım alanına sahip. Yeni binanın ise 100 bin metre kare kullanım alanı olacak.