Yeniden Refah Partisi genel başkan yardımcıları, MKYK üyeleri ve il teşkilatlarının Sakarya ve ilçelerinde geniş katılımıyla esnaflara yönelik gerçekleştirilen programa Adapazarı İlçesi’nde Sakarya İl Başkanı Hidayet Kaya’nın eşliğinde STK ve Halk İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Genel Merkez STK Başkan Yardımcısı Erhan Erdoğan, Adapazarı İlçe Başkanı Biran Yasa, Sakarya İl Tanıtım Başkanı İsmail Avcı katıldı.

Çarşamba günü Sakarya’nın diğer ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde Kocaali İlçesi’nde Kurucular Kurulu Üyesi ve Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk; Hendek İlçesi’nde Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı; Ferizli İlçesi’nde Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu; Karapürçek İlçesi’nde Bolu İl Başkanı Sadettin Baskı; Akyazı İlçesi’nde Genel Merkez MKY üyesi İbrahim Saraçbaşı, Geyve ve Taraklı İlçelerinde Bursa STK İl Başkan Yardımcısı Kamil Epik; Serdivan İlçesi’nde Genel Merkez MKYK Üyesi ve Sakarya İl Sorumlusu Basri Çayır; Karasu İlçesi’nde Bursa İl Başkanı Naim Öztürk; Kaynarca İlçesi’nde MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz; Sapanca İlçesi’nde Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı; Erenler İlçesi’nde MKYK Üyesi Genel Başkan Baş Danışmanı Ulvi Çavdaroğlu; Arifiye İlçesi’nde Gebze İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Esnafımız Elindeki Son Birikimlerini de elden Çıkarıyor”
Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hidayet Kaya ile Adapazarı İlçe Başkanı Biran Yasa’nın eşlik ettiği Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak esnaf ziyaretleri kapsamında Adapazarı’nın en işlek caddelerinde bulunan dükkânları ziyaret ederek esnaflarının şikayet ve önerilerini dinledi Adapazarı’nın tarihi çarsılarından biri olan Uzun çarşı esnaflarını tek tek ziyaret eden Cemil Çolak;” Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın talimatıyla genel başkan yardımcılarımız, MYK’ya üyelerimiz ve il başkanlarımız ile birlikte bugün Sakarya esnafını ziyaret etmek için buradayız. Görüyoruz ki esnaflarımızın çok büyük sorunları var. Ekonomideki kötü gidişat esnafımızı her geçen gün daha da derinden etkilemekte ve yarınlara iyimser bakamamaktadır. İçinden geçtiğimiz zor bir dönemde esnaflarımızın sorunları katlanarak maalesef daha artmıştır. Sorunlarına çözüm üretmesini bekledikleri iktidar maalesef esnafımızın beklentilerini karşılanması noktasında çok uzakta kalmıştır. Çok üzülerek ifade etmeliyim ki esnafımız içinde bulundukları durumdan nasıl çıkacağını da bilememektedir. Kirasını bile ödeyemez hale gelen birçok esnafımız borç ve faiz sarmalıdan kurtulma adına elindeki son birikimlerini de satarak elden çıkarma yoluna gittiklerini bizlere ifade ettiler. Bugün Sakarya ve ilçelerinden esnaflarımızın sorunlarını bizzat sahaya inerek çok daha yakinen dinleme ve ekonomik gidişatın durumunu görme fırsatını bulduk. Esnaflarımızın görüş ve önerilerini tek tek not ettik. Sakarya’da elde ettiğimiz saha çalışmalarını bir rapor haline getirip Sayın Genel Başkanımız Fatih Erbakan’a sunacağız” dedi.

“Esnaflarımızın görünenden çok daha büyük ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya”
Sakarya İl Başkan Hidayet Kaya düzenlenen esnaf ziyaretleri ile ilgili olarak, “ Sakarya İl Başkanlığımız tarafından organize edilen, il ve ilçe teşkilatlarımızın da katılım gösterdiği esnaf ziyaretlerine genel merkezimizden gelen başkan yardımcılarımız ile diğer çevre illerden gelen il başkanlarımızla birlikte Sakarya’nın tüm ilçelerinde esnaflarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz esnasında şunu çok daha iyi müşahede ettik ki, esnaflarımızın görünenden çok daha büyük ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya. Dükkanından içeri girdiğimiz her esnafımız bizlere boş dükkanları beklediklerini artık dükkan kiralarını bile ödeyemeyecek duruma geldiklerini ifade ettiler. Ödeyemedikleri vergi ve buna bağlı katlanarak artan faiz ve gecikme cezaları ile birlikte işin içinden çıkılmaz bir duruma düştüklerini söylediler. Bunun yanında birçok esnafımız Erbakan Hocamızı da rahmetle anarak “ Kendisini zamanında anlayamamışız” demek suretiyle Hocamızın milletimizin gönlünde her geçen gün daha iyi anlaşıldığını görmek de bizleri mutlu etti. Sakarya’daki esnaf ziyaretleri etkinliğine katılan başta genel başkan yardımcılarımız, MYKY üyelerimiz, İl Başkanlımız ve teşkilat arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.