Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşların ekmek ihityacı belediyeler ve emniyet ekipleri tarafından sağlanıyor.

Fırına gitmeden telefonla arayarak vatandaşların kapılarına ekmek gelirken bazı vatandaşlar ise bu konuda sıkıntı yaşıyor.

Karaman, Camili ve Korucuk'ta yaşayan vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından fırınların ekmeklerini evlerine getirmesini beklediklerini ancak bölgede sadece 4 tane fırın olduğu için talebe yetişemediklerini belirttiler.

Medyabar İhbar Hattına gelen mesajda, "Devletimiz sokağa çıkma yasağı ilan ettiğinde dedi ki, vatandaşlar dışarı çıkmayın panik yapmayın Cumartesi ve Pazar fırınlar ekmek dağıtacak. Karaman, Camili 1, Camili 2, Ayçiçeği Vadisi ve Korucuk'ta toplan 4 adet fıdın var, yani yetmesi yetişmesi imkansız. Fakat Ayçiçeği Vadisi ve Camili 2'nin büyük bölümüne kimse uğramadı, bugün Pazar saat 8 buçuk hala gelen yok" ifadeleri kullanıldı.

Ekmek dağıtımı konusuda önerilerde de bulunan vatandaşlar, "Belediye kendi araçlarını ve personelini fırınlara yardım etmek üzere tahsis etmeli, yine belediye şehir içinden hemen hemen her sokakta olan fırınlardan bazılarını bu bölgelere yönlendirmeliydi." dediler.