Şehirde, 2014 yılından itibaren faaliyet gösteren Yeşilay Sakarya Şubesi’nin kurucu başkanı yeni bir sorumluluk daha üstlenerek yeni görevlendirmeyle şehrimizin göğsünü kabartıyor.

Yeşilay Sakarya Şubesi kurucusu olarak 2 dönem şube başkanlığı görevini tamamlayan Fatih Kıcır, Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilmiş, yanı sıra Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti’nin listesinde de yer verilmişti. 19 Haziran’da Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin, 73. Dönem Genel Başkanlık seçiminde Prof. Dr. Mücahit Öztürk tekrar Genel Başkan seçilerek güven tazeledi. Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun yeni dönem listesinde Sakarya’dan da bir isim yer aldı.

Genel Merkez seçimlerinde Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak bir görev daha verilen Fatih Kıcır, listede yer alması hakkında; ‘2014 yılından bu yana insan onuru ve sağlığı için çıktığımız bu gönül yolculuğunda sorumluluğumuzun verdiği hassasiyetle şehrimiz ve bizden destek bekleyen insanımız için çalıştık. Bugün binlerce gönüllüsü ve üyesiyle, şehrinde şubesi, tedavi merkezi –YEDAM- ve millet bahçesi içerisinde yer alan Türkiye’de ilk Sakarya’da faaliyete geçecek çok amaçlı sosyal sorumluluk merkezi ile şehrimize layık olmaya çalışıyoruz. Bugün Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Bölge Koordinatörü olarak Sakarya’yı temsil etmekten, ziyadesiyle onur duyuyorum. 1920 yılında kurulan bu köklü kuruluşun önemli bir sorumluluğunu üstlenerek, insanımıza önleyici hizmetler ve bağımlılık tedavisi noktasında daha fazla hizmet ve imkan sağlayacak olacak bu önemli görevi, şehrimiz adına yürütmek için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Yakın zamanda millet bahçesi içerisindeki Yeşilay hizmet binasının kullanıma açılacağının bilgisini veren Kıcır, Bölge Koordinatörlüğü vesilesiyle Koordinatörlük binasının da Sakarya’da yer alacağını belirtti.

1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 81 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde ve KKTC’de aktif olarak 101 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile bağımlılık alanında profesyonel psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan kadrosu ile psikolojik ve sosyal hizmet desteği sağlamaktadır.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahip olan kuruluşudur.