Ali Kemal Sofu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İlçemizde bir basın mensubumuzun gündemde olan Fen lisesi ile alakalı kaleme aldığı haber metninde şahsıma ithamda bulunmasından ötürü; tarafımca kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Bu kapsamda söz konusu edilen ilçe başkanlığımız döneminde temsil ettiğim makamda; görev yaptığım sürece hemşehrilemizin talep ve isteklerine göre girişimlerde bulunup; Milletvekillerimizin de desteği ile Hendek halkımıza sadece eğitim alanında sağladığımız kazanımları hemşehrilerimizin takdirine sunuyorum.

EĞİTİM ALANINDAKİ FAALİYETLERİMİZ

Başkanlığım süresince temsil ettiğim Ak Parti adına eğitim her daim önceliğimiz olmuştur. Bu kapsamda;
1-Başkanlığımızın ilk aylarında hayırsever hemşehrilerimiz tarafından yaptırılan Tepecik Kız Öğrenci Yurdu (KYK) boşaltılarak, İmam Hatip Orta Okuluna dönüşmesi
2- İnşaatı durmuş olan Uzuncaorman İlköğretim Okulunun tamamlanması
3- Kapalı Spor salonumuz yanındaki 16 derslikli Hendek Mesleki Teknik Anaodulu Lisesini
4- Hastene yolu üzerindeki 16 derslikli Akşemseddin Mesleki Teknik Anadolu Lisesini
5- Çağlayan mahallemizdeki 24 derslikli Orhan Gazi Anadolu Lisesini
6- Nuriye mahallemizde 16 derslikli Abdurrahman Gürses İmam Hatip Orta Okulunu
7- Akova mahallemizde 16 derslikli Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu İmam Hatip Orta Okulunu
8- Çamlıca Mahallemizde 8 derslikli İmam Hatip Orta Okulunu
9-Yeni Mahallemiz de yıkılan okulumuzun arsasına 2000 metrekare ilave kamulaştırma yaparak, 6000 metrekareye çıkartıp; 24 derslikli yapılan Cumhuriyet Ilkokulunu
Binalarının her birini yatırım planına aldırarak, ihalelerini yaptırdık. Tamamlanmasına kadar da takip ederek, İlçemize kazandırdık.
Yine ilçemizin Yenimahalle ve Sarıdede mahallesinde Yenimahalle Anaokulu ve Nilüfer Hatun Anaokulu'nu ilçemizin hizmetine açtık.
FETÖ Terör Örgütünden alınan 2 binanın birini Şehit Ahmet Özsoy Kız İ.H. Orta Okulu diğerini ise Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak ilçemize kazandırmanın gurunu yaşadık.

Bu icraatlerin yanı sıra:

- Bayraktepe Derneğinin yaptırmış olduğu binayı Nene Hatun Hafızlık Kız İ.H. Orta Okulu olarak
- Kapanan Karadere ve Şevketiye Jandarma binalarını İlköğretim Okulu olarak eğitime açtık.
- Çağlayan Mahallemizde ve Merkez İmam Hatip Lisesi bahçesine 2 Adet 100'er kişilik yapılan ortaöğretim yurt binalarımızı da ilçemize kazandırdık.
Okul müdürlerimizin her türlü tadilat ve dönüşüm projelerine destek olarak kaynak bulduk.

Basın mensubu arkadaşımızın "3 Yıl Önce Fen Lisesi Fırasatı Kaçtı" iddiasına gelince; özellikle bu hususta hassasiyet gösterip bizzat Ankara'ya giderek bu yeni okul binalarıımızdan birinin Fen Lisesi olarak açılmasını bakanımıza teklif ederek, girişimlerde bulunduk. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın nitelikli okulların azaltılması, sınav sisteminin kaldırılması ve adrese dayalı eğitim sistemine geçilmesi kararı sebebiyle talebimiz reddedildi. Fakat; tekrar nitelikli okulların açılması durumunda ilk Fen Lisesi'nin ilçemizde açılacağının sözünü alarak bu bilgiyi basın aracılığıyla o dönemde kamuoyu ile paylaştık.

Pınarlı mahallemizde ki KYK yurtlarının eğitim kampüsüne çevrilmesi hususundaki teklif ve çabalarımız ise Milli Eğitim Müfettişlerinin yurtların okula dönüştürülmesi maliyetinin çok yüksek olduğu raporlarına istinaden reddedilmiştir.

İlçe Başkanlığım süresince sadece eğitim alanında 2 Anaokulu, 3 İlkokul, 7 Ortaokul, 3 Anadolu Lisesi, 2 Ortaöğretim yurt binası ve bir Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak ihtiyaçlar ve talepler nezdinde toplam 18 adet eğitim kurumunu İlçemize kazandırmamızda emekleri olan eğitimde adeta aslan payını almamıza katkı sağlayan tüm Milletvekillerimize ve Milli Eğitim Müdürlerimize bir kez daha teşekkür ederek; takdiri hendekli hemşehrilerimize bırakıyorum.

Hani atalarımızın bir sözü var "Yiğidi Öldür ama Hakkını Yeme" ben bu atasözünden yola çıkarak İlçe Başkanlığımız süresince tüm emeklerimizin yanında eğitim konusunda da İlçemize yaptığımız hizmetlerin hemşehrilerimizin tarafından görmezden gelinmeyeceği kanaatindeyim. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da İlçemizin ihtiyaçları hususunda gerekli tüm çalışmalarımız İlçe Başkanımız öncülüğünde yapılmaya aynı anlayış üzere devam edecektir.
Tüm hemşerilerimize saygılarımı sunuyorum.