Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, yılbaşı nedeniyle yapılan lüzumsuz masrafların israf olduğuna dikkat çekerek, özellikle içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde yarının ne getireceğinin belli olmadığını, bu nedenle insanların elindeki üç beş kuruşu harcamalarının dinen de uygun olmadığını belirterek yaptığı açıklama da, yılbaşı kutlaması adı altında her türlü eğlencenin İslam dini açısından sakıncalarına dikkat çekti!

A’raf Suresi 31. Ayette Allah’ın israf konusunda uyardığını belirten Kaya, “… yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.” diye insanları uyardığını söyledi.

Müslümanların, Hıristiyan âleminin kutladığı yılbaşı gecesinin aynı geleneklere bağlı kalınarak kutlanmasının son derece yanlış olduğunu belirten İbrahim Kaya, yılbaşı gecesi için piyango gibi şans oyunlarına ait bilet alınmasının da günah olduğuna dikkat çekti. Piyango biletinin kumar olduğunu söyleyen Kaya, şu ifadelere yer verdi:

“Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.(90), Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (91)”

Yılbaşı gecesinde içki içerek eğlenmenin, piyango bileti alarak kumara umut bağlamanın günah olduğunu Müslümanların bilmesi gerekiyor. Kumar, gençler için zararlıdır. Çocukları da etkilemektedir. Ailelerin yıkılmasına neden olmaktadır. Sadece yılbaşı gecelerinde değil hiçbir zaman piyango gibi kumar araçlarına umutların bağlanmaması gerekir. Bunlara harcanan para haram ve günahtır. Müslümanlar olarak, diğer günlerden farklı olmaması gereken bir gece olmalıdır. Namazınızı kılıp, Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, ailenizle sohbetinizi yaparak geçmesi gereken bir gece olmalıdır. Bu vesileyle tüm Müslümanlara sağlık ve sıhhat temenni ediyorum. Allah’ın hükümlerine boyun eğmeli, Hz, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu ves’s Selam’ın sünneti seniyesine uyarak yaşantımızı düzene koymalıyız.”