Samimi bir ortamda geçen ziyarette; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir” Sayın Başkanım sizlerin yardımı ve desteğiyle çok kısa bir süre içerisinde Üniversitemize çok güzel bir fakülte binası kazandırdık. Arifiye’de bulunan Mısır Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yaparak, fakültemizde yetişecek öğrencilerimizi uygulama alanlarından yararlandıracağız. Ayıca Geyve ve Pamukova’da da yeni uygulama alanları oluşturacağız. Amacımız, öğrencilerimize teorik öğrenimin yanında bol bol uygulama yaptırarak, Ülkemize ve Türk tarımına nitelikli ziraat mühendisleri kazandırmak. Fakülte binasını bizlere kazandırılmasında Arifiye Belediye Başkanımız Sayın; İsmail Karakullukçu’ya Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın; Ali İhsan Yavuz’a ve emeği geçen geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İsmail Karakullukçu da yaptığı açıklamada; ”Sayın Dekanım ve hocamızın nazik ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti. Evet, Arifiyemiz ilimizin sanayi kenti. Ama aynı zamanda çok verimli topraklara sahip yer. Dolayısıyla birçok tarım ürünü yetiştirilen bir yer. Sapanca gölü ve İl Ormanının oluşturduğu sera etkisi sayesinde, çok kaliteli Dış Mekân Süs Bitkilerinin yetiştirildiği bir yer. Bu gün Yalova’dan sonra, ülkemizin ilk akla gelen üretim merkezi konumundayız. Bunun yanında Arifiye’miz Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Köy Enstitüsü ve diğer okulların sayesinde eğitim üssü konumunda. Bu özelliğini pekiştirmek için, benden önceki Belediye başkanlarımızın çalışma programında olduğu gibi biz de Üniversitemizin bir bölümünü ilçemize kazandırmak için çalışma yaptık. Önce Arifiye Meslek Yüksekokulunu, şimdi ise, Ziraat Fakültemizi ilçemize kazandırdık. Bu çalışmalarımız sırasında başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz’a, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörümüze, Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze, siz değerli hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Arifiye Belediyesi olarak, Okulun her türlü ihtiyacında, hizmetinizdeyiz sayın hocam.” dedi.

Ziyaret sonunda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir Başkan Karakulluçu’ya verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, plaket takdim etti.