Toplantının açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Ziya Polat; “Genel Müdürlüğümüz Bekir Karacabey’in Bölge Müdürlüğümüzü ziyaretleri bizlere moral oldu. Orman Genel Müdürümüzden aldığımız destek ve talimatlarına uygun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımıza vatandaş odaklı, halkımıza hizmet anlayışı içerisinde devam edeceğiz. Covid-19 salgını devam etmekte olup, tedbirleri artıracağız.  Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak. Maskesiz hiçbir personelimiz bina içinde ve dışında dolaşamayacak.  
2020 yılı program ve gerçekleşmelerini, yılsonu hedeflerimizi bu toplantımızda ele alacağız.

Bölge Müdürlüğümüzün 2020 yılı damga, üretim ve satış programlarını, yılsonunda İşletme Müdürlüklerimizin, yüzde yüz gerçekleştireceğine inancım tamdır. Lif-yonga firmalarının 2020 yılı tahsislerini karşıladık. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen ek tahsisleri de karşılayacağımızı düşünüyorum.

Işık ve boşalma kesimleri, tabii tensil programlarımız süreli işler olup, iş programı dâhilinde her hafta takip edeceğiz. Arazi hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde tamamlayıp, tohum dökülmeden önce sahadan çıkmamız gerekiyor.
Ormanda açma suçu işleyen kim olursa olsun suç tutanağı tanzim edilerek, Cumhuriyet Savcılığına gönderilecek.

Ormanlarımızın korumasını durmaksızın, taviz vermeden devam edeceğiz.  İşletme Müdürlüklerimiz, Şeflikler arasında çapraz ve gece koruma işlerine ağırlık verecek. Bölge Müdürlüğü olarak gece korumalarına bizde sık sık katılacağız. Ormanlarımızı koruyup geliştirmek asli görevimizdir.
Genel Müdürlüğümüzden, 150 adet fotokapan alımı yapılıp bölgemize gönderilecek. Her işletmeye yaklaşık 15 adet fotokapan düşecek. Korumada hassas olan alanlara fotokapan yerleştireceğiz.
Ormanlarımızın tescil işlemlerini hızlandırıp, ormanların tapularını biran önce alacağız. Bu konuda tüm arkadaşlar hassas davranmalıdır.

İzin-irtifak sahaların, arazi kullanma bedellerini, İşletme Müdürlüklerince takip edilecektir. İzin sahalarında aşım olup olmadığı kontrol edilecek. Eğer izin sahasında aşım varsa gerekli yasal işlem yapılacaktır.
2020 yılı tesisat-tamirat ödeneklerimizle, bakım ve onarımlarımızı tamamladık.  Kurumlarımızın girişi, çıkışı, sitemizin bahçesi, alt ve üst yapı çalışmalarımızı, lojmanlarımızı, yangın ilk müdahale binalarımızı kurumumuza yakışır hale getirdik. 
Orköy kredileri bu teşkilatın gülen yüzüdür. Köylümüze verdiğimiz sosyal ve ekonomik nitelikli krediler, vatandaşın ihtiyacını karşılayarak, ekonomik desteği sağlayacaktır. 

Piknik ve Mesire yerleri işletmeciliği yapan kişiler, İşletme Müdürlüğünün bilgisi dâhilinde uygun görüldüğü takdirde, plan revizyonu yapılacaktır. Mesire yerlerinin denetim ve kontrolleri zamanında yapılacak, kira bedelleri zamanında alınacaktır.   
Şube Müdürlerimiz, İşletme Müdürlüklerimizdeki 6919 denetimlerini, eski teftiş raporlarını da göz önüne alarak tamamladılar.

Kurumumuzun amacı devletimizin malına zarar getirmeden, görev ve sorumluluğumuzun bilincinde çalışarak,  milletimize iş odaklı hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu duygularla toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Toplantıda; Orman İşletme Müdürleri, Fidanlık Müdürü ve Etüt Proje Başmühendisi, 2020 yılı program ve gerçekleşmelerini, yılsonu hedeflerini sunumlarıyla anlattılar. İşletme Avukatı ve Şube Müdürleri konularıyla ilgili sunum yaptılar.