Sakarya’nın yani eski Adapazarı’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, insanlık tarihi kadar geçmişi var olan kıymetli bir şehir olduğunu işaret ederek, “Sakarya İçme suyu kaynaklarıyla ile, bereketli topraklarıyla bölgenin önemli bir şehridir. Geçmişte İpek Yolu üzerinde olan Sakarya, Adapazarı kimliği ile ekonomik konumu itibariyle cazibe merkezi haline gelmiş İlimiz, 99 depremine kadar bu cazibesini devam ettirmiş, bilhassa 94-99 Refah Partisi Milli Görüş belediyeciliği ile yapılan yatırımlar ile gerçek Adapazarı görüntüsüne kavuşmuş, sonraki dönemde maalesef 20 yılı heba edilen bir Adapazarı Sakarya ile karşı karşıyayız.”

Abay basın açıklamasında, 17 Ağustos felaketinin gerek Sakaryalı ve Sakarya verdiği zarar gerekse Büyükşehir belediye, gerek AKP hükümeti tarafından ciddiye alınmamış olduğunu, Sakarya’nın kaderine terkedildiğini, her gün adım adım bitme noktasına geldiğini, Sakarya’nın bir gün dahi kaybedecek vakti olmadığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Büyükşehir belediye başkan adaylığımızda Sakarya’nın sorunlarını uzman bir ekiple çalışıp tek tek ortaya döktük. Çözüm var dedik gerek biten Sakarya ekonomisini gerekse Allah muhafaza etsin, bir 17 Ağustos felaketine ve olabilecek can kaybını önlemek için Sakarya da 25 bin hasarlı binayı bir an önce kentsel dönüşüm ile çözüme kavuşturalım. 20 yıldır sadece sözde kalan değil, cesur adımlar atarak bu meseleyi halledelim ve büyük vebalden kurtulalım. Yeni bir Adapazarı’nı kurmak için yeniden o pazar kimliğine kavuşturmak en büyük hedefimiz olmalı. Sakarya Adapazarı’nın tek tek tuğlalarını söküp insanlık tarihi boyunca var olan o Pazar kimliğine kavuşturmak varlığını devam ettirecek Sakarya Adapazarı’nı kuralım. Çare var; Sakarya halkı ile bütünleşmek, çözüm Saadet Partisi.”