Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay, haftalık yazılı basın açıklamasında Türkiye’nin üretime dönük yatırımları unuttuğunu vurgulayarak, “İthalata dayalı sanayi yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı bu. Milli gelir yerle bir oldu. Milli gelirden bahseden yok. Sürekli algı operasyonlarıyla ekonomiyi düzeltemezsiniz. Türkiye ekonomisi bir moratoryumla karşı karşıya” dedi.

TÜRKİYE, BİR MORATORYUMLA KARŞI KARŞIYA
Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Abay, Türkiye ekonomisinin bir moratoryumla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Moratoryum, artık bir şirketin ve devletin borçlarını ödeyemeyeceği bir noktaya geldikten sonra atacağı adımlardır. Türkiye’miz borçlarını ödeyemiyor. Moratoryum gidip sizden alacaklı olanlarla oturup borçlarınızı yeniden taksitlendirmek demektir. Onlar da size bu taksitlendirmede kendi işlerine gelen politikaları dikte edecekler. Yatırımlarınıza müdahale edecekler. Hangi ülkeyle irtibat kuracağınıza müdahale ederler. Bizi onlara karşı güçlendirecek yatırımlara engel olurlar. Karşılaştığımız manzara bu. Dış borcumuz sene başında 450 milyar dolar civarındaydı, şimdi 480 milyar dolara çıktı. Allah korusun, korkumuz, bunun bir anda 600 milyar dolara çıkmasıdır” diye konuştu.

Millete her gün üst perdeden moral aşılamakla ekonominin düzelemeyeceğini dile getiren Abay, “Sanıyorlar ki herkes kör ve görmüyor. Asıl kör ve görmeyenler olanların kendileri. Gerçeklerden koparsanız hiçbir şeyi çözemezsiniz. Ekonomiyi hiç çözemezsiniz. Altın ile asgari ücreti karşılaştırdığınızda daha önce 8 çeyrek altın alınırken, şimdi 3 çeyrek altın alınıyor. Bu, çalışan insanın alın terinin karşılığını veremiyorsunuz demektir. Bunu düzeltecek olanlar sizsiniz. Rüşveti kural haline getirenler, yolsuzluktan vazgeçmeyen, itibardan israf olmaz diyenler başlarını ellerine alsın. Allah aşkına bir ülke gidiyor. Biz bunu daha önce yaşadık. Parayı betona ve asfalta gömerseniz ülkenin geleceği nokta budur. Ekonomi politikasını sil baştan ele almamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

RAKAMLARLA OYNAMAK EKONOMİYİ DÜZELTMEZ
TÜİK’le ilgili eleştirilere değinen Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Abay, “TÜİK’te rakamları doğru açıklayan adamları görevden alıyorlar, kendi istedikleri rakamları söyleyen adamları göreve getirdiler. Yaptıkları yanlışın ve gafletin farkında değiller. Adamlarla, rakamlarla oynamak kimseye fayda vermez, bunun bedeli çok ağır olur. Ülkeye de çok büyük zarar verir. Bunu tarih unutmaz. Yarın gerçekler muhakkak ortaya çıkar. 25 sene ortaya çıkar. Çocuklarınız bunun utancını yaşarlar. Onun için hükümeti ben ciddi olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.