Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay, D.8 projesinin 23 yıl önce, dünyayı sadece biz yönetiriz iddiasında olan, kuvveti hak sebebi sayan güçlerin karşısında, bizde bu dünyanın parçasıyız, geliniz dünyayı beraber adalet barış içerisinde birlikte yönetelim dünyanın nimetlerinden yine adalet devleti içinde birlikte yararlanalım mesajı ile kurulduğunu ifade ederek; “Hissettiğimiz yeni bir dünya  ihtiyacını karşılayacak mazlumların hakkını koruyacak dünyaya huzur barış getirecek bu anlayış sadece D.8 projesidir. Bu proje hayata geçtiği an dünya barışa ve adalete kavuşur." dedi.

İnsanlığın yeni bir anlayış aradığını, D.8 lerin savaş değil barış,  çatışma değil diyolog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil işbirliği, baskı tahakküm değil insan hakları,  hürriyet ve demokrasi ilkelerini esas alan bir hareket olarak anlatan Fahrettin Abay, yazılı basın açıklamasında D.8 in ana hedefinin yeni bir saadet dünyası ve sömürü düzeninin yıkılıp adil düzeninin kurulmasının adımı olarak nitelediklerini ve D.8 leri dünyanın çekirdeği olarak tanımlayan Erbakan Hoca tarafından kurulduğunu hatırlattı.

Abay, şunları söyledi;
“Bütün İslam dünyasının ve insanlığın kurtuluşu D.8 projesinin kuruluş prensiplerinde yatıyor. Bu sebeple başta ülkemize ve kurucu diğer üye ülkelere düşen görev bu projeyi aktif ve etkin hale getirmek olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle D.8 in kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, hak adalet için çıkılan bu kutlu yolculuğun daha hızlanarak büyümesini bütün insanlığın saadetine vesile olmasını temenni ediyorum.”