HER GEÇEN GÜN ÇOĞALIYORUZ

Türkiye’de bir dönem Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu’nun 152 kurucu üye ile 13 Aralık 2019’da kurduğu Gelecek Partisi’nin üçüncü hizmet binasını Konya’da açtığını belirten Başkan Ender Serbes, her geçen gün teşkilat yapısının Türkiye geneline yayıldığını ve tabanın tabana hükmettiği, hesap veren, şeffaf bir siyaset yapısını hedeflediklerini belirtti.

GÜVEN SUİSTİMAL EDİLDİ

Gelecek Partisi’nin çoğulcu demokrasiyi benimsediğini söyleyen Serbes şöyle devam etti: “Yaklaşık 70 yıldır çok partili demokrasi çizgimizde bazı kaymalar oldu. Bunlardan birisi de yasama yürütme gibi kuvvetlerin tek elde toplanması. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde demokrasinin daha da güçleneceği halka vaat edilmişti. Ancak uygulamasında gördük ki demokratik çarkların çalışmadığı, parlementonun güçsüzleştiği, istikrardan çok kargaşanın, ayrışmaların oluştuğu üzücü bir yönetim tarzı ortaya çıktı. Halkımızın güveni bu hususta suistimal edildi. Bir insanın iki dudağı arasına koca bir ülkenin yönetimini sığdırmaya çalışarak verimli işleyen birçok kurumda adeta devre dışı kaldı. Maalesef sistem tıkandı. Sorunları çözmektense yeni sorunlar üreten ve bir avuç insanın nerdeyse tüm ülkeyi yönettiği yakışmayan bir yapı ortaya çıkmıştır.”

HER ÇEŞİT SENARYO OLABİLİR

Mevcut hükümet dışındaki tüm partiler parlamenter sisteme hızlı bir dönüş için ortak bir paydada buluştuğunu belirten Serbes “Anayasa gereği Cumhurbaşkanı iki kereden fazla görev yapamıyor. Kanunda bunada bir ayrıcalık eklenmiş. Eğer parlementoda ara seçim kararı alınırsa Cumhurbaşkanı o zaman bir dönem daha aday olabiliyor. O yüzden normal süresi dışında bir ara seçim olma ihtimali çok yüksek. Ancak bu senaryoda da 50+1 için yeterli desteğin olamayacağı kaygısı iktidarda oluşursa bu sefer de iktidarın tekrar parlementer sisteme geri dönmek ve parlementoda çoğunluğu yakalamak isteyeceği yeni bir seçenek ortaya çıkıyor. Kısacası iktidarda olmak veya kalmak adına hangi yol daha uygun olacaksa zannımızca mevcut siyasi irade bu yönde bir değişikliği tereddütsüz gerçekleştirecektir.” dedi.

AÇILIŞIMIZ ÇOK YAKINDA

Sakarya İl Başkanlığı binasının açılış süreci ile ilgili de açıklamada bulunan Serbes “Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek olan il binası açılışımızın, il yönetim listemizde son aşamada olmamız ve il binamızdaki eksiklikleri hızla tamamlıyor olmamızdan dolayı çok yakın bir tarihte olabileceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.