Çakıroğlu ifadelerinde şu görüşlere yer verdi:"Sağlık sistemimizde pandemi sürecinde büyük bir gayrete şahitlik ettik. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız büyük bir fedakarlık ortaya koydu. Lakin şartlar zorlaştı, hastalarımız birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalmaya başladı. Bildiğiniz üzere Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki randevu aralığı 5 dakikaya düşürüldü. Uluslararası kuruluşlar muayene süresini 20 dakika olarak önerirken 5 dakikalık muayene kararı olacak iş midir?

Bir doktor bir saatte 12; bir günde 90 küsur hastaya bakmak mecburiyetinde. Muhterem arkadaşlarım, bu mantıklı bir iş değil. Bunu doktorlarımız nasıl yapacaklar? Zaten çok zor şartlarda görev yapan ve son 2 yıllık pandemi süresi boyunca da bin bir zorluğa göğüs geren sağlık çalışanlarımıza şimdi bu kararla deniliyor ki "sen günlük 90 hastaya bakacaksın!"

Doktorlarımızın istifa nedenlerine çözüm bulmak, çalışma sürelerini yeniden düzenlemek ve sağlıkta şiddeti önleyecek çalışmaları hayata geçirmek yerine;böylesine bir kararın alınması iktidarın iş tutuş şeklinin en net örneklerinden biri olmuştur.

İSTİFA EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN SAYILARI ARTTI

Bizim doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız; fedakâr, örnek insanlardır, yorulmaktan çekinmeyen insanlar… Yurt dışında bir doktorumuz iş aradığında o yüzden bulmakta zorlanmıyor. Fakat yurt dışına giden doktorlarımızın adedinde ciddi bir artış meydana geldi. Allah göstermesin bizim sağlık sistemimiz önümüzdeki yıllarda ciddi problemlerle karşı karşıya kalacak endişesi taşıyoruz. Şu an bütün hastanelerimiz dolu ve doktorlarımız çalışıyor ama bunun karşılığını alabildiklerini söylememiz mümkün değil.

Şimdi bütün dünya vasıflı insan arıyor, göçmenleri bile seçerek alıyorlar; doktoru, mühendisi kendi ülkesine alıyor. Bunları göz önüne alarak iktidarın dikkatini çekmek istiyorum. Ayrıca bu kararın sağlık çalışanlarımızın yanında bir de vatandaşımıza yansıyacak olumsuzlukları vardır. Sürekli hastane sıralarına beklemeye son verdiklerinden ve devasa şehir hastaneleri yaptıklarından bahseden iktidar yöneticilerinin, günlerce hatta bazen aylarca hastaneden randevu alamadıklarını söyleyen insanlarımıza verecek cevabı var mıdır?

Evet, hastane koridorlarında değil belki ama artık insanlar telefonun ucunda saatlerce ve günlerce sıra bekliyorlar; hem de sadece 5 dakikalık bir muayene olabilmek için! Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için iktidara çağrıda bulunuyoruz .” dedi.