AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer’in yaşının dolması sebebiyle göreve devam edemeyeceğinden, Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi temayül ve mülakat süreci için Genel Merkez Gençlik Kolları çalışmalarına resmen başladı.

Genel Merkez Gençlik Kolları Bölge Başkanı ve MKYK Üyesi Mustafa Zengin Başkanlığında oluşan komisyon Sakarya İl Başkanlığına gelerek çalışmalarını tamamladı. AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı olmak için altı isim öne çıktı.

Adaylar şu isimler; İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Çalışkan, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Resul Sefa Morgül, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Karakolcu, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alaylı, Rahmi Can Şeşen ve Mehmet Ali Turan’dan oluştu.

Adayların kısa sürede Ankara’ya çağrılması bekleniyor.

Kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Başer, “Gençlik Kolları olarak 6. Olağan Kongre sürecimizi Eylül ayının sonunda İlçe Gençlik Kolları Kongrelerimiz ile başlamıştık. 16 İlçemizde salgın tedbirlerine ve teşkilatımıza yakışır bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştirmiştik. AK Parti Gençlik Kolları’nda kongreler bir bayrak yarışı içerisinde bir takım çalışmasıyla gerçekleşir. İnşallah bizden sonra kısa süre içerisinde görevi devralacak kardeşimiz de bayrağı daha da ileriye taşıyacaktır. 2023 seçimlerine giderken görev alacak teşkilat üyelerimizin üzerinde büyük ve önemli bir sorumluluk vardır. Allah yar ve yardımcımız olsun. 20 Ocak’ta gerçekleşecek İl Ana Kademe Kongremizin ardından Şubat Ayı içerisinde yapacağımız İl Gençlik Kolları Kongremizin şehrimize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.