HALK54.COM/Hüseyin CUMALI
AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın 7. Olağan Kongresi Yalova, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli il kongreleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katılımıyla dün gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, davetliler, delegeler ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz birer konuşma yaptı. Kürsüye çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise konuşmasına, “Burada salonda katılımcılar söylenirken, bakan ve genel başkan yardımcılarının ismi sayılarak teşekkür ediliyor. Aslında ismi en son sayılması gerekenler bizleriz, ismi ilk zikredilmesi gereken AK Parti’ye en çok emek vermiş olan, bu en arka sıralarda oturan ismi hiç anılmayan, bu partinin gerçek sahibi olan kardeşlerimizdir” dedi.

Partinin kuruluşundan itibaren kadın kollarının büyük görevler üstlendiğini ve sahada önemli başarıya imza attığının altını çizen Çelik, AK kadınların her zaman çalışkanlığıyla dikkat çektiğine vurgu yaptı. Serdivan Salonu’nu dolduran  AK Parti kadın kolları üyelerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle tebrik eden Çelik, AK Parti Kadın Kollarının sahada başarıdan başarıya koşmaya devam edeceğini de dile getirdi.

Telekonferans sistemiyle canlı olarak Sakarya, Yalova, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli il kongrelerine bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da AK Parti kadın kollarından övgüyle bahsetti. Her ilin kadın kolları başkanı canlı yayında selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve ekibini de selamladı. Cumhurbaşkanı’na coşkuluyla karşılayan il kadın kolları, ilçe kadın kolları, meclis üyeleri ve AK kadınları Cumhurbaşkanı ile bütün partililer alkışladı.

Öte yandan AK Parti Sakarya 7. İl Olağan Kongresi öncesi ve kongre sırasında ekibiyle başarılı bir çalışmaya imza atan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Sapanca Meclisi Üyesi Büşra Duygu Değirmenci Alptekin, AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevde Girişken tam not aldı.