//Şevval Geçin//

AK Parti’de 2023 seçimlerine teşkilatı hazırlamak için başlatılan eğitim atağının Sakarya'daki ayağı başladı.

Bugün başlayan eğitimlere il ve ilçe yöneticileri başta olmak üzere tüm teşkilat mensupları eksiksiz katılıyor. Siyasal iletişim ve yeni medya alanı başta olmak üzere 12 farklı başlıkta 10 ders olarak eğitimler gerçekleştiriliyor.

İlk gün programının ardından AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, 

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Yerel Yönetimler Başkanı Enver Tok yerel basınla bir araya geldi. 

Toplantıda konuşan Mücahit Yanılmaz; "

Türkiye nufüsünün yüzde 60’ını biz yönetiyoruz. 804 Ak partili meclis üyelerimiz, vatandaşlara hizmet etmek için uğraşıyorlar. Hepimizin bir rolü var, önümüzde bir başkanlık yapmış ve başarılı sonuçlar almış Recep Tayyip Erdoğan var. Onun sadece başkanlığı Türkiye için değil dünya yerel yönetimler için çok büyük bir örnektir. O dönemde hep ideolojik personeller vardı. Bizler teşkilatlarımız ile bütün sokakları temizledik. Yerel yönetimler içinde ilk defa baraj yapan başkan ünvanı kazandı. Buradan zamanında İstanbul’a su akmaya başladı. O hizmet anlayışı bugün 804 Ak Partili belediyede vatandaşların huzuru için uğraşılmaya devam ediyor. Buralara verilen bütçelerin vatandaşlarım ihtiyaçları için harcanmaya uğraşıyoruz. Ak Parti’nin meclisleri tamamen doğruluk ve güvenilirlik kazanması için de canlı yayın yapılır. Önümüzdeki hafta Antalya’ya gideceğiz ve bu yılı orada bitirmiş olacağız. 

Depremle ilgili Sakarya’da ciddi çalışmalar yapılıyor. Kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur olmak istemiyorlar. Bu projeyi doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor. Elazığ’daki depremde deprem yönetmeliğine uygun binalarda bir çatlak bile bulunmuyor. Aslında depremde yıkıma biz sebep oluyoruz. Her ilimizde 40-50 yıllık binalar var. Bunları süratle kentsel dönüşüme giderek depreme dayanıklı hale gelmesi lazım. Yapılmayan her bina bir yıkım tehditidir

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm mantığı ile bakan bu düşünceyi düzeltmesi lazım. Kentsel dönüşümden vatandaş rant elde ediyorsa bu onun hakkıdır öyle görmek lazım. Kentsel dönüşüm kolay iş değil. Bu süreçler uzayabilir, anlaşmalar yapmak lazım. Dışı olsun içi ne olursa olsun mantığı ile bakmak bir oda başkanı olarak yanlış. Sizin dışına yaptığınız sıva önemli değil içindeki demir önemli deprem esası asıl oradan başlar. Bir kısım çalışmaların irtibarını düşürmemek lazım. Yapılan binalar deprem yönetmeliğine uygun yapılması lazım"