HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ-Hüseyin CUMALI
AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın 7. Olağan Kongresi Yalova, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale il kongreleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Yunus Tever, aldığı 478 oyla yeniden başkan seçilerek yeni dönem için güven tazeledi.

KONGREYE KATILANLAR
Pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, MHP Grupbaşkanvekili ve Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, AK Parti eski milletvekilleri Mustafa İsen, Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, davetliler, delegeler ve partililer katıldı.

"SAKARYA YİNE ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİHE İMZA ATIYOR"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya'nın bugün yine çok önemli bir tarihe imza attığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimizin malumu bir salgın sürecindeyiz. Üç yıl önce bugün, yine bu salonda partimizin 6. Olağan kongresini hep birlikte gerçekleştirmiştik. Şu an ki atmosferden çok daha farklı; çok daha coşkulu, çok daha kalabalık ve salondan içeri sığmayan bir insan topluluğuyla karşı karşıyaydık. Belki bugün salgın sebebiyle sayısal olarak aynı çoğunlukta bir arada değiliz fakat aynı ruhu yaşayan, aynı inanca ve aşka sahip, aynı heyecanı duyan kalp atışlarını bugün bu salonda en derinden hissettiğimi öncelikle belirtmek istiyorum.

"DAVAMIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Kongrelerimizde, partimizi 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısı inşa etmenin gayreti içerisinde olduk. Toplumun her kesimini kucaklayan yeni kadrolarımızla, hem 20 yıllık geçmişimize sahip çıkacak, hem de geleceğe yönelik hedeflerimizi bu teşkilat yapılarımızla yarınlara taşıyacağız inşallah. Siyaset bugün var, yarın yok. Ama bu can bu bedende olduğu müddetçe çizgimizden, değerlerimizden ve davamızdan asla taviz vermeyeceğiz. 

"TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Önümüzde çok önemli bir yol haritası var. O da; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonudur. Bu vizyonun hayata geçirilmesi için her bir teşkilat mensubu kardeşime çok önemli sorumluluklar düşüyor. Her birimizin bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ ideali için tüm gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz.

"SAKARYA İÇİN HAYALLERİMİZ VAR"
Salgının yol açtığı sorunların yükünü azaltmak için doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer alan hükumetimiz, zamanında aldığı başarılı karar ve tedbirler ile vatandaşlarına kalkan oldu. Bizim Sakarya’mıza dair hayallerimiz var, ülkemize dair hayallerimiz var. Bizim adımız AK Parti, Bizim Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Allah’ın İzniyle karanlık hesapları bir kez daha bozacak, sinsi ittifakları bir kez daha yerle bir edeceğiz.

"PAROLAMIZ BELLİ; AZ LAF ÇOK İŞ"
Zerre kadar gevşemek yok, rehavet yok, durmak yok. Parolamız belli; az laf çok iş. Bu anlayışla az uyuyacak, inançla, sabırla, aşkla, yorulmadan, dinlenmeden çok çalışacağız. Sakarya’ya yakışanı yapacağız. Bizim bir davamız var. Bizim bir heyecanımız var. Hep beraber dava aşkımızla, tükenmeyen enerjimizle, yüzümüzdeki gülümseme ve halka hizmet inancımızla çalışacağız. 

"KAPILAR ARDINDA SİYASET YAPMADIK"
Bizler, birileri gibi asla kapalı kapılar ardında siyaset yapmadık. Milletimizle kucaklaşmadan insanımızın gönül sıcaklığını hissetmeden siyaset yapanlar, sufleyi milletten değil, başka yerden alanlardır. Yalanla, iftirayla, tezviratla, imayla siyaset yapanların halktan uzak durmalarının sebebi hep bu sığ üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir. Zaten bunların milli meselelerde dahi nasıl bir duruş sergilediklerini milletimiz alenen görmektedir.

Milletimizin gücünün üstünde hiçbir güç tanımadım ben diyen Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dün olduğu gibi bugün de siyaset yapıyoruz. Siyasetteki gayemiz, hizmetkârı olduğumuz milletimizin gönlünde ve hayır duasında yer almaktır. Başka da bir gayemiz ve amacımız yoktur.

"EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ"
Bu süreçte destekleri ve özverilerinden dolayı teşkilatımızdaki her bir kardeşimize, dava arkadaşımıza, büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde eksiklerimiz ve istemeden de olsa hatalarımız muhakkak olmuştur. Dava arkadaşlarımız burada, lütfen haklarını helal etsinler. 2023 hedeflerimize de güçlü teşkilat yapımızla birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz inşallah."

"İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
19 yıldır AK Parti çatısı altında yürümekten gurur duyduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, "İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bizler şehrimize ve ülkemize hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Şehrimizin geleceği için tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sakarya kalkarsa Türkiye'de kalkar. Sakarya deprem bölgesi olmasına rağmen kendini toplamıştır." dedi.

"TÜM TEŞKİLATLARIMIZLA KENETLENDİK"
Başkan Yüce'nin ardından kürsüye gelerek selamlama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "Hem Sakarya da hem Türkiye de çok şey yapıldı. İnşallah bundan sonra da Cumhur İttifakı ile birlikte milletimizden aldığımız teveccühle birlikte daha da iyi günlere kavuşacağız. Tüm teşkilatlarımızla kenetlendik, yoğun bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

AK Parti Genel Merkez Sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans sistemi ile bugün kongrelerini gerçekleştiren illerdeki partililere seslendi. 

"BİRLİKTE YAZACAK DAHA ÇOK BAŞARI HİKAYELERİMİZ VAR"
Sadece salgınla mücadele etmekle kalmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi küresel, siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkarmanın hazırlıklarını yaptıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizimle rekabet edecek birileri varsa onlarla her türlü yarışmaya hazırız.  Biz Türkiye'nin kalkınması için yeni başlangıçların heyecanlarını yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah 2023 seçimlerinde milletimizin karşısına çok daha büyük bir vizyon ve heyecanla çıkacağız. Çünkü biz Cumhur İttifakıyız. Çünkü biz AK Partiyiz. Çünkü biz milletin bağrından çıkmış bir hareketiz. İnşallah milletimizle birlikte yazacak daha çok başarı hikayelerimiz var. Bu süreçte daha fazla gayret ve çok daha fedakarlık bekliyorum. Kongrelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda Sakarya'ya bağlanarak konuşması için sözü İl Başkanı Yunus Tever'e bıraktı.

"SAKARYA OLARAK EN GÜÇLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
Sakarya teşkilatlarıyla birlikte en güçlü desteği vereceklerinin sözünü veren İl Başkanı Yunus Tever, "Çok kıymetli Cumhurbaşkanım, huzur bulduğunuz Sakarya'da sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyoruz. İnşallah her zaman olduğu gibi, 2023'te de kendi rekorunu kırarak Sakarya teşkilatlarıyla birlikte en güçlü desteği bizim vereceğimizin sözünü buradan veriyoruz. Sakarya sizleri çok özledi Sayın Cumhurbaşkanım. Emir ve talimatlarınızı bekliyoruz." dedi.

"SANDIKLARI PATLATACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Şuanda inşallah 2023'e Cumhur İttfakı olarak, çok daha güçlü bir şekilde devam edecek ve Allah'ın iziniyle sandıkları çatlatacak, patlatacağız. Dosta güven, düşmana da korku vereceğiz. Ankara'dan hepinize selamlar, saygılar sevgiler, sunuyorum." dedi.