AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 'AK Partili Milletvekilinin selamıyla belediyelere fatura kesip tahsilat yapan bir gazeteci var’ konulu haber ve iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tever açıklamasında şunları kaydetti:

"Daha önce bir internet sitesinde, bugün de yerel bir gazetede çıkan haberde iddia edildiği üzere ‘AK Partili Milletvekilinin selamıyla belediyelere fatura kesip tahsilat yapan bir gazeteci var’ konulu haber ve iddialara ilişkin bir açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur.

Şehrimiz basınında çıkan bu çirkin iddialar ile ilgili AK Partili hiçbir milletvekili ve belediye başkanın ismi aynı yerde anılamaz. Konuyla ilgili ne partimiz, ne de milletvekillerimiz tarafında böyle bir olay vuku bulmamıştır. Hiçbir Milletvekilimiz bugüne kadar herhangi bir konuda bir kişiyi diğerinden farklı veya üstün tutmamıştır. Hiçbir Belediyemiz; milletin bütçesini, milletin parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını ve hukukunu bugüne kadar kimseye peşkeş çekmemiş bundan sonrada çekmeyecektir.

AK Parti’nin geleneğinde, kültüründe selamla, siparişle iş yaptırma yoktur. AK Parti mensubu hiçbir milletvekili etik dışı işlere tevessül etmemiştir ve etmez.

Milletvekillerimizi ve Belediyelerimizi töhmet altına sokan mesleki ahlak ve hukukla bağdaşmayan bu iddialar üzerine hukukta bir kaideyi hatırlatmak isterim; müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei olan buradaki basın mensuplarına soruyoruz?

İddialarda adı geçirilen ve zan altında bırakılan Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız kimlerdir?

Konu bahse geçen, gazeteci ve meslek arkadaşınız kim veya kimlerdir?

Milletin partisi AK Parti’mizi bu şekilde haberlerle polemik haline getirmek isteyenleri, bilgi kirliliği yaratarak gündem oluşturma çabasına girenleri kamuoyunun vicdanına havale ediyorum."