Pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İl kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, meclis üyeleri, Serdivan Muhtarlar Derneği, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri, ana kademe üyeleri, STK temsilcileri katıldı.

Konuşmalar öncesi İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybedenler anıldı.

Kongrede AK Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya 12 yıldır sürdürdüğü görevi Siber Bacı’ya gönül rahatlığıyla devrettiğini belirtirken, Kadın kollarının tüm çalışanlarına gayretlerinden ötürü teşekkür etti. 

Kadın Siyasetin Nesnesi Değil Öznesidir 

Kadın kolları kongresinin hayırlı olmasını dileyen Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, “Ben uzun yıllardır bu teşkilatta görev yapan bir kardeşinizim. Kadın kollarının gayretli çalışmalarının yakın şahidiyim, Allah onlardan razı olsun. Sizler bir yandan siyasetten ekonomiye, eğitimden sanata hayatın her alanında aktif roller üstleniyorsunuz, bir yandan da geleceğimiz olan nesilleri yetiştiriyorsunuz. Bu nedenledir ki kadın siyasetin nesnesi değil öznesidir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehime başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan ötürü çok teşekkür ederim. Siber başkanımıza ve ekibine de başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin. İlçemize, şehrimize, partimize, memleketimize hayırlar getirsin” dedi.

Kongrelerimiz bizim bayramlarımızdır

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu da İzmir’de yaşanan depreme değinerek; “Aynı acıyı biz de yaşadık. Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kongrelerimiz bizim bayramlarımızdır. Bu bayrak değişimleri bizler için bir onurdur, heyecandır. 2023 hedefimizde görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Daha sağlıklı adımlarla hedeflerimize yürüyoruz. Görevi devredecek Şehime başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sekiz yılı aşkın süredir birlikte çalıştık. Kendisinin nezaketi, muhabbeti, samimiyetinden bizler razı olduk Allah da razı olsun. Görevi devralacak olan Siber başkanımızla da yine gayretle birlikte çalışacağız.” Dedi.

Yeni Başlangıçlar

Bu güne kadar özveriyle çalıştıklarını belirten AK Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya; “12 senelik bir beraberliğin yeni başlangıçlara yol açacağı son konuşmama ilk olarak 2002’den bu yana partim için en büyük hizmeti yapan cefakar fedakar kadınlarımıza teşekkürle başlamak istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bir kere dahi olsa hiçbir zaman partimizi hayatlarında ikinci plana koymayan kadınlar, AK Partinin bugün aldığı her bir oyda sizin alın teriniz mevcut.

Hiç bir çalışmayı tek başıma yaptım demeye hakkım yok, tüm çalışmaları ekip arkadaşlarımla birlikte yaptık. Bugün bu kadar süre bu görevi yapabildiysem onlar sayesindedir. Birlikte özverili çalışmamızla bugünlere geldik. Hepsinden haklarını helal etmelerini istiyorum.

Ne görev verildiyse hepsini yerine getirdim. Görev sürecimde 5 farklı il kadın kolları başkanımızla çalıştım. Tüm başkanlarıma uyumlu çalışmalarımız için teşekkür ederim. Belediye başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a bizlere her zaman her şartta destek olduğu için, İlçe başkanımız Burak Erken’e geçmiş dönem ilçe başkanımız Osman Çelik’e destekleri için teşekkür ederim. Görevi layığıyla yerine getirebilecek arkadaşımız, kardeşim Siber Hanıma teslim ediyorum. Ekibine ve kendisine bu kutlu yolda başarılar diliyorum.4. Olağan İlçe Kadın Kolları kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kutlu Görev

Serdivan Kadın Kolları Başkanlığı gibi kutlu bir göreve gelmiş olmaktan onur duyduğunu belirten Serdivan Kadın Kolları Başkanı Siber Bacı “Görevi devraldığım Şehime Başkanım, nezaketli tavrı, çalışkanlığı, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen cesur duruşu ile hepimizin örnek aldığı bir isim olmuştur. AK Partimizi 2023 hedeflerine ulaştıracak kadroların içinde yer almaktan birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah en güzel şekilde partimize, ilçemize, şehrimize ve memleketimize arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmeye devam edeciğiz” dedi.

Kadın Kolları ile her zaman uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün partimiz için gece gündüz demeden çalışan Şehime Başkanımız görevini, yine onun gibi çalışan ve bundan sonra da aynı azimle çalışacağından kuşku duymadığımız Siber kardeşimize devrediyor. Özverili çalışmalarından ötürü Şehime başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Serdivan İlçe Kadın Kollarımızın yeni başkanı Siber Hanıma ve yönetimine de hayırlı olması temennisiyle başarılar diliyorum.” Dedi. 

Cumhurbaşkanımız İl Kongresine Katılıyor

Elazığ ve Malatya depremlerinde olduğu gibi İzmir depreminde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devletin varlığını hissettirdiğini vurgulayan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever; “Depremin acısını 1999’da yaşayan bizler çok iyi biliyoruz. Çok derin bir üzüntü içerisindeyiz. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Ama bugün Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımız deprem bölgesinde, vatandaşlarımızla yakından ilgileniyorlar. Devletimiz tüm kademeleriyle depremzedelerin yaralarını sarmaya özen gösteriyor. Rabbim bir kez daha böyle felaketler göstermesin.” dedi.  

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Sakarya İl Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını belirten Tever, “İlçe ana kademe kongrelerimizi tamamladık. Kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimiz devam ediyor. İnşallah Sakarya’da teşkilatlar olarak tazelenmeyi ve yenilenmeyi bitirmiş olacağız. Yakın bir zamanda da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla il kongremizi gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah bu kadrolarla 2023, 2053, 2071 hedefleri için Sakarya’mızdan Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vereceğimizden hiçbir kuşkumuz yok. Ben teşkilat mensuplarımızda bu azmi, bu kararlılığı görüyorum. Kadın kollarımız partimize emeği oldukça büyüktür. Tüm teşkilat mensuplarımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Şehime Başkanımızın da başarılı çalışmaları hepimizin malumudur. Ona da bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ediyorum. Siber başkanımızı tebrik ediyorum. Rabbim muvaffakiyetler versin. Yeni yönetimimizin de hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi. 

Sonra Değil Şimdi

İzmirlilerin psikolojisini en iyi Sakaryalıların anlayacağını ifade eden ve depremde vefat edenleri anarak konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bugün hepimizde bir parça hüzün var. Bu sürecin psikolojisini Sakaryalılar olarak en iyi anlayacak biziz. Bizim her an depreme hazırlıklı olmamız lazım. Bu vesileyle daha önce tanıtım programına da katıldığım Serdivan Belediyesi’nin Afet uygulamasını hepinizin telefonlarına indirmesini tavsiye ediyorum. Ben daha önce indirmiştim, çok önemli bir uygulama çünkü orada bir yardım butonu var. Acil durumlarda kullanmanız açsından ve toplanma noktalarını gösteren bir harita uygulaması var. Hatta sizin yerinizi net bir şekilde ortaya koyan bir uygulamadan bahsediyoruz. “Sonra Değil Şimdi” sloganı ile böyle bir uygulama yapan Sayın Başkanımız tebrik ediyorum, gerçekten yürekten alkışlıyorum.” dedi.

İzmir’de devletin şefkatli yanını ortaya koyduğunu güçlü halini hızlı bir şekilde hissettirdiğini söyleyen Yavuz, “ Yunus Başkanımızın da belirttiği gibi, Elazığ ve Malatya’da depremin senesi olmadan binlerce konut inşa edilerek depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza teslim edildi. Devlet güçlü olmasaydı tüm bunlar olamazdı. Deprem olduğu gibi oraya tüm ihtiyaçlar ulaştırılabiliyorsa bu Cumhurbaşkanımızın ve ekibinin yürüttüğü çalışmanın sonucudur. Burada emek harcayan herkesin sevap hanesine de yazılıyor. İşleri bu motivasyonla yapmamız lazım. Kadın kollarımız her zaman cefakar ve fedakar çalışmalarla kendini ortaya koydu. En iyi yüreklerini ortaya koyanlarımız onlar. Bu vesileyle Şehime Başkanımız ve ekibi de bu bilinçle çalıştıklarından heyecanlarından hiçbir şey kaybetmediler. Siber Kardeşimiz de bu bilinçle çalışmaya devam edecek. O zaten teşkilatımızın içinden biri. O bilinç kimsesizlerin kimi olma, sessiz yığınların sesi olma bilincidir. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.