HALK54.COM/Hüseyin CUMALI'nın haberi

BAŞKAN KARANTİNADA
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ne kadar dikkat ettiyse de koronavirüse yakalanmaktan kurtulamadı. Sosyal medya hesabından ‘Covid-19 oldum’ açıklamasıyla birlikte karantinaya giren Başkan Tever şu günlerde mecburen istirahat ediyor.

A TAKIMI ÇALIŞIYOR
Eğer bir aksilik olmaz ise önümüzdeki Aralık ayının 21’inde yapılması planlanan AK Parti Sakarya İl Kongresi öncesinde Başkan Tever Covid-19 olup karantinaya girince bu kez görev Tever’in A takımına kaldı. Aralarında kentin popüler isimleri Ömer Arslan, Mustafa Kaytaz, Enis Aksoy, Fevzi Gürsoy, Enver Tok, Erkut Aşoğlu, Sinan Uyar, Harun Şen gibi isimlerin bulunduğu yönetim gece gündüz çalışıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanan Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu’nun açılışıyla aynı gün yapılması planlanan AK Parti Sakarya İl Başkanlığı Kongresi öncesinde kolları sıvayan AK Parti’nin A takımı delegelerle sıkı diyalog içine girdi. Bir yandan kongre öncesi delegelerle görüşen yönetimdeki isimler diğer yandan ise kongrenin kusursuz ve coşkulu geçmesi için çalışmalar yapıyor.

KUSURSUZ BİR KONGRE
Sakarya’nın 16 ilçesinde gençlik kolları seçimlerini tamamlayan ve kadın kollarında ise bir tek Erenler İlçe Kadın Kolları kongresi için gün sayan AK Parti Sakarya İl Teşkilatı’nda bir başka heyecan ise Cumhurbaşkanı’nın gelişiyle ilgili yaşanıyor. Pandemi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapılması planlanan AK Parti Sakarya İl Başkanlığı Kongresi’nde bir aksaklık olmaması için bütün detayları masaya yatıran A Takımı her gün toplantı yapmaya başladı.

VE UZUNÇARŞI GRUBU
Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi zamanında Yenicami Grubu vardı. Partinin önemli isimlerinin bir araya geldiği Yenicami’de partiyle ilgili önemli görüşmeler yapılırdı. Günümüzde ise Uzunçarşı Grubu siyasetin kalbinin attığı yer oldu. AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan’ın işyerinde bir araya gelen Uzunçarşı grubu burada önemli görüşmeler yapıyor.

TEK GÜNDEM KONGRE
Son aylarda Uzunçarşı Grubunun bir araya geldiği İşadamı Ömer Arslan’ın işyerinde tek gündem ise AK Parti Sakarya İl Başkanlığı oluyor. İş adamı Mustafa Kaytaz, iş adamı Sinan Uyar gibi önemli isimlerinde katıldığı Uzunçarşı buluşmalarında çay-simitle birlikte kongre öncesi ve kongre günüyle ilgili görüşmeler yapılıyor.